Ο «ταλαντούχος» κ. Τζανακόπουλος

0Του Νίκου Φιλιππίδη

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φαίνεται ωραίος τύπος. Σε σχέση με την άχρωμη προκάτοχό του, με κάνει να νιώθω αρκετά οικείος με την παρουσία του και να συμμερίζομαι σε μεγάλο βαθμό τις στιγμές του, μεγάλες ή μικρές. Όλες στοχευμένες στην υπεράσπιση του πρωθυπουργού του και της κυβέρνησής του και πως αλλιώς μπορούσε να γίνει, αυτή είναι η μοίρα ενός κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τη δουλειά του την κάνει με πάθος. Πολλές φορές με υπερβολικό πάθος. Αλλά κατά την γνώμη μου την κάνει καλά, ειδικά για όσους καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη είναι η δουλειά ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης, ο οποίος συνήθως υποχρεούται να μιλάει για θέματα τα οποία μπορεί και να μην καταλαβαίνει πάντα. Απλά πρέπει να πει ή να τα διαψεύσει..

Ακόμα και η φράση του με την οποία απέδιδε μομφή στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι αυτός ξέρει πως ζουν οι άνεργοι καθώς έχει ζήσει δύο χρόνια στο Αιγάλεω, είναι και αυτή μέρος της «κυβερνητικής αλήθειας» που αυτός εκπροσωπεί.

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης πριν από αρκετές δεκαετίες σε μια ομιλία του σε σπουδαστές στο Παρίσι είχε πει ότι «ακολουθώντας την επαναστατική θεωρία, το κόμμα κατέχει την θεωρητική αλήθεια – και τις πρακτικές αλήθειες που απορρέουν από την εφαρμογή της. Έτσι έχει και τη δυνατότητα και το δικαίωμα να κρίνει, να καθορίζει, να διευθύνει τη δράση της εργατικής τάξης προς την απελευθέρωσή της». Στην ίδια ομιλία έλεγε ότι, «όπως η εκκλησία εγγυάται τις Γραφές και οι Γραφές εγγυώνται την εκκλησία, έτσι η αλήθεια της θεωρίας εγγυάται το επαναστατικό κόμμα και το επαναστατικό κόμμα εγγυάται την απόλυτη αλήθεια της θεωρίας, συγκαλύπτοντας τη δημιουργία μιας νέας εκμεταλλευτικής κοινωνίας κάτω από την κυριαρχία του κόμματος».

Για την κυριαρχία του κόμματος (του) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει δουλέψει πολύ. Για την ακρίβεια έχει δουλέψει στην ζωή του μόνο για την κυριαρχία του κόμματός του και της «αλήθειας» που αυτό πρεσβεύει. Ως εκ τούτου δεν κινδύνεψε ποτέ από την ανεργία. Στο Αιγάλεω μπορούσε να παρατηρεί επί δύο χρόνια, μέσα από τον κομματικό σωλήνα και την ασφάλειά του, τον αγώνα των ανέργων της περιοχής.

Από τα 23 (προφανώς μόλις τελείωσε τις σπουδές) κατέχει ηγετική θέση στην Νεολαία Συνασπισμού μετά από 5ετία σε διάφορα κινήματα. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του, αυτά και τα ενσημά του.

Προχτές στο πλατό του ΣΚΑΙ έκανε και πάλι την «δουλειά» του. Σαν ιερωμένος κρατώντας τις Γραφές μετέφερε την «μοναδική» του αλήθεια. Σε αυτήν υπάρχουν ημερομηνίες σταθμοί που δεν αμφισβητούνται, αλλά για κάποιους λόγους ποτέ δεν επιτυγχάνονται και στιχομυθίες που ο ίδιος δεν ήταν μπροστά αλλά και πάλι δεν αμφισβητούνται. Γιατί αυτός ξέρει..

Το πρόβλημα στις περιπτώσεις των «ταλαντούχων» ανθρώπων σαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι ότι καμιά φορά μέσα στην αοριστολογία με την οποία τους αρέσει να πολιτεύονται, υπάρχουν και τα κείμενα. Τα κείμενα μένουν. Ειδικά όταν αυτά σκάνε λίγα λεπτά μετά την «απόλυτη» διάψευσή τους (από τον «ηγούμενο» Τζανακόπουλο), όπως έγινε προχτές με τους Financial Times και την Handelsblatt. Λίγες ώρες μετά ήρθε και η πιο βροντερή διάψευση του «ταλαντούχου» εκπροσώπου από τον ίδιο του τον προϊστάμενο, τον πρωθυπουργό. Βλέπετε δίπλα σε έναν «ωραίο τύπο» που θέλει να δείχνει αδίσταχτος υπάρχει ένας πραγματικά αδίσταχτος...

Υστερόγραφο: Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βγήκε τουλάχιστον και μίλησε... Οι οικονομικοί υπουργοί που χειρίστηκαν την καταστροφική διαπραγμάτευση της Δευτέρας, αλήθεια που κρύβονται;
Δημοσίευση: Μαΐου 26, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο «ταλαντούχος» κ. Τζανακόπουλος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator