Η σκληρή στάση, εθνικά υπεύθυνη

0Τα Σκόπια δεν απέχουν πολύ από το σημείο μηδέν. Οι διακοινοτικές ταραχές, ακολουθούμενες από γενικευμένες ένοπλες συγκρούσεις των σλαβοφώνων με τους Αλβανούς, και η πλήρης διάλυση της ήδη προβληματικής κρατικής οντότητας είναι πιθανά ενδεχόμενα. Η κατάσταση στο τεχνητό κρατίδιο δεν εκτονώνεται. Αντίθετα, με την πάροδο του χρόνου, οι διαφορές οξύνονται και αυτή η κατασκευή φαντάζει όλο και πιο εύθραυστη, παράταιρη και άσκοπη.

Η διάλυση αυτού του ετερόφωτου κρατιδίου θα αποτελέσει και μια σκληρή -σχεδόν ειρωνική, αλλά και απόλυτα πειστική- απάντηση της Ιστορίας στους ελληνόφωνους γραικύλους, οι οποίοι αξίωναν από την Ελλάδα να υποχωρήσει στο ζήτημα του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.

Το επιχείρημα της παράταξης των ενδοτικών ήταν ότι δεκάδες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και πως η Ελλάδα φαντάζει «γραφική» και «εκτός τόπου και χρόνου», όταν θέτει προσκόμματα στην ευρωπαϊκή πορεία του κρατιδίου, στη σταθεροποίηση της κατάστασης στο εσωτερικό του και την παγιοποίηση της ύπαρξής του.

Τα περίστροφα, τα εκρηκτικά, τα πολυβόλα και τα εκρηκτικά που διαθέτουν οι εθνικιστές Αλβανοί, οι ουτσεκάδες και λοιποί παράγοντες, που έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα στην περιοχή (ένας από αυτούς, ο διεθνής κερδοσκόπος και αποσταθεροποιητής χωρών Τζορτζ Σόρος), πιθανότατα θα στείλουν τα έγγραφα της αναγνώρισης του κρατιδίου στην ανακύκλωση.

Η πατρίδα μας, ορθότατα, δεν έχει επιτρέψει να εισέλθουν τα Σκόπια με τη συνταγματική ονομασία τους στους διεθνείς οργανισμούς, όπου η Ελλάδα έχει δικαίωμα αρνησικυρίας. Πρώτα και κύρια επειδή έχουμε κάθε συμφέρον να διαφυλάσσουμε τα εθνικά συμφέροντά μας, τον πολιτισμό και την Ιστορία μας από απόπειρες σφετερισμού αρλεκίνων, που λειτουργούν ως ουραγοί του Σόρος, της Τουρκίας και λοιπών... συγγενών. Δεύτερον, η άρνησή μας να γίνουν δεκτοί οι Σκοπιανοί σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., αν δεν λυθεί πρώτα το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου, έχει αποβεί σωτήρια και για τις ίδιες τις διεθνείς συμμαχίες, οι οποίες θα έπρεπε να μπουν σε τεράστιες περιπέτειες αν σ' ένα μέλος τους ξεσπούσε εσωτερικός πόλεμος.

Τελικά, η σκληρή γραμμή ήταν η σωστή.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Μαΐου 10, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η σκληρή στάση, εθνικά υπεύθυνη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator