Οδοσήμανση νέου δρόμου Λαύκα - Καστανιά - Φενεός

0


Οι οδοδείκτες (κοινώς πινακίδες) σκοπό έχουν να δείχνουν τις οδούς μέσα στις πόλεις, στην ύπαιθρο, την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει κάθε ταξιδιώτης, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε άγνωστο μέρος, για να φτάσει στο μέρος που επιθυμεί. Η αναφορά μας είναι για την έλλειψη πινακίδων ή την καταστροφή αυτών στο κομμάτι της επαρχιακής οδού ΚΙΑΤΟΥ – ΦΕΝΕΟΥ, ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά το κομμάτι αυτού : ΚΑΡΤΕΡΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ.

Εδώ και καιρό έχει δοθεί σε κυκλοφορία το νέο τμήμα αυτού του δρόμου. Πινακίδες δεν υπάρχουν να ενημερώνουν τους ταξιδιώτες για το νέο κομμάτι του δρόμου. Οι πινακίδες γενικώς αφαιρούνται ή αλλοιώνονται μόνο σε πολεμικές καταστάσεις.

Σε μία χώρα που έχει τα πρωτεία του πολιτισμού, η καταστροφή ή η μη τοποθέτηση αυτών φανερώνει ή συμφέρον ή αμείλικτη αμέλεια. Το συμφέρον ως παιδί της πολύτεκνης διαφθοράς, ίσως περιφέρεται και εδώ και όχι μόνο. Υπάρχουν βέβαια δυστυχώς και οι (άμυαλοι) κυνηγοί, που όταν δεν βρίσκουν θηράματα, πυροβολούν και καταστρέφουν τις διάφορες πινακίδες. Οφείλουν για τους πιο πάνω λόγους οι αιρετοί τοπικοί άρχοντες να έχουν ενδελεχή ενδιαφέρον και τάχιστα να τοποθετήσουν πινακίδες στο χωριό Καρτέρι και στο άγαλμα Παπανίκα, που να δείχνει τον καινούργιο και εύκολο στην οδήγηση τμήμα του δρόμου ΚΙΑΤΟΥ-ΦΕΝΕΟΥ και αντίστροφα. Εάν συνεχιστεί η αφαίρεση ή η καθυστέρηση των πινακίδων αυτών να τοποθετηθούν κάμερες ή ηλεκτρονικές υπερυψωμένες πινακίδες. Ευχόμαστε αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Επίσης εκτός των πιο πάνω ενεργειών θα πρέπει στο οδικό δίκτυο του Φενεού να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις για να εκλείψουν τελείως κυρίως οι υπάρχουσες λακκούβες. Τότε θα παύσει να υπάρχει η δικαιολογημένη με τα απαράδεκτα και δηκτικά σχόλια αγανάκτηση των οδηγών, που ακολουθούν το παλιό τμήμα του δρόμου. Μια τέτοια ενέργεια δηλαδή της βελτίωσης της κατάστασης του δρόμου από την τοπική αυτοδιοίκηση θα ήταν τα μέγιστα επαινετή για τους άρχοντες αυτούς.

Έγινε η μισή δουλειά!!!!

Μέσα στις γιορτές του Πάσχα τοποθετήθηκε μια πινακίδα στο Καρτέρι που δείχνει Φενεός , μέσω Καστανιάς και Φενεός μέσω Λαύκας. Συμφωνούμε απόλυτα με το περιεχόμενο της πινακίδας, διαφωνούμε όμως γιατί η ίδια πινακίδα με αντίστοιχο περιεχόμενο , δεν τοποθετήθηκε στην Καστανιά (Παπανίκα) με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πηγαίνουν ευθεία Κιάτο μέσω της Καστανιάς και συνάμα των στροφών του Κολοσούρτη..

Οι πληροφοριακές πινακίδες είναι αναγκαίες για να βλέπει ο κόσμος τον προορισμό που θέλει να ακολουθήσει και αν σε αυτόν πηγαίνει από δύο κατευθύνσεις να αποφασίζει εκείνος και όχι με το να καταστρέφονται κάποιες  για να μπερδεύονται οι ταξιδιώτες.
Παρακαλούμε θερμά την περιφέρεια και όλους τους «υπεύθυνους» να τελειώσουν επιτέλους με το κομμάτι της οροσήμανσης και να μην σιωπούν μπροστά σε μικροσυμφέροντα και πολιτικάντικα κόλπα!!!

Επίσης αλγεινή εντύπωση προκαλεί στο Κιάτο και στον νέο δρόμο η πινακίδα που αναφέρει στην έξοδο ,ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ και πουθενά  ΦΕΝΕΟ. Δήμαρχε δεν το έχεις δει αυτό; ώστε να πιέσεις να μπει και η τοποθεσία του ιστορικού  ΦΕΝΕΟΥ.

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ                      
Δημοσίευση: Μαΐου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οδοσήμανση νέου δρόμου Λαύκα - Καστανιά - Φενεός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator