Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ για τη σύμβαση προμήθειας και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο Σοφικού

0



Γραφείο Τύπου Δήμου Κορινθίων

Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 12/164/8-5-2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κορινθίων αναδείχθηκε ο ανάδοχος για την εκτέλεση της σύμβασης της προμήθειας και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο Σοφικού Π/Υ δαπάνης 190.674,60 ευρώ.

Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μειοψήφησαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας κ κ. Νανόπουλος και Κορδώσης με την <<αιτιολογία>> ότι δεν συμφωνούν να εκτελεσθεί το έργο με μια μόνο οικονομική προσφορά γιατί τάχα δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου, πρότειναν δε κατόπιν αυτού την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Σημειωτέον ότι ο πιο πάνω διαγωνισμός ήταν ηλεκτρονικός, αφορούσε δε την εκτέλεση της σύμβασης προμήθειας και τοποθέτησης χλοοτάπητα είχε μέχρι τώρα προκηρυχθεί τρεις (3) φόρες εκ των οποίων ο πρώτος ακυρώθηκε απ’ τον Δήμο λόγω υποχρεωτικής αλλαγής των Τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης, ο δεύτερος απέβη άγονος λόγω του ότι ουδείς εκ των συμμετεχόντων δεν κατέθεσε τεχνική προσφορά σύμφωνα με τους όρους της τεχνικής μελέτης και ο τρίτος ήταν αυτός ο τελευταίος κατά την οποία αναδείχθηκε ο ανάδοχος.

Κατά τον τρίτο και τελευταίο διαγωνισμό είχαν κατατεθεί πέντε (5) προσφορές κι όχι μια (1) όπως ψευδέστατα υποστήριξαν κατά την συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής οι ως άνω σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, οι τέσσερις (4) προσφορές εκ των οποίων δεν πληρούσαν τους όρους διακήρυξης (ελλιπής κατάθεση δικαιολογητικών ή προσφορών σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης).

Ο αναδειχθείς μειοδότης ήταν ο μοναδικός που πληρούσε τους όρους που έθετε η μελέτη και μάλιστα με προδιαγραφές FIFA, με προσφερόμενη τιμή κατά 16,26% χαμηλότερη απ’ την τιμή του προϋπολογισμού της μελέτης. Ανεξάρτητα απ’ τα πιο πάνω κατόπιν προσωπικών ενεργειών και παρεμβάσεων του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού γεγονός το οποίο γνωστοποιήθηκε κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο ανάδοχος μειοδότης ανέλαβε εγγράφως την δέσμευση όπως αντισταθμιστικά τοποθετήσει – κατασκευάσει και προσφέρει συνθετικό τάπητα-δάπεδο εμβαδού 200τ.μ. προς επίστρωση παιδικών χαρών του Δήμου και καθ’ υπόδειξη αυτού, συνολικής αξίας των υλικών και των εργασιών πλέον των 10.000 ευρώ περίπου.

Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Δήμος έχει πετύχει τους καλύτερους δυνατούς όρους υλοποίησης και εκτέλεσης της άνω σύμβασης αν ληφθεί υπ’ όψη ότι τυχόν επαναπροκήρυξη υπέχει τον κίνδυνο, είτε το έργο να μην εκτελεσθεί είτε αυτό να εκτελεστεί με καθυστέρηση ετών.

Αυτήν την καθυστέρηση ήθελαν και θέλουν να πετύχουν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας κ.κ. Νανόπουλος και Κορδώσης όντες αδιάφοροι για την σημερινή κατάσταση του γηπέδου του Σοφικού και κυρίως όντες αδιάφοροι για την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δυστυχώς γι’ αυτούς για μια ακόμη φορά καταδείχθηκε και καταδεικνύεται πως μπροστά στα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, το τελευταίο πράγμα που θα σκέπτονταν θα ήταν ο κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας των δεκάδων αθλητών που καθημερινά αθλούνται στο γήπεδο αυτό.

Ας μην μεμψιμοιρούν λοιπόν ως όψιμοι υποστηρικτές των ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου δεδομένου ότι αυτά (ταμειακά αποθέματα), ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα παρθενογένεσης ΠΑΡΑ προέκυψαν μετά από υπεύθυνη, συνετή και λελογισμένη οικονομική πολιτική και διαχείριση που θα την ζήλευε και πολύ θα ήθελε να την ακολουθήσει και να την εφαρμόσει ο κάθε Δήμος.

Ας μην παραπονούνται για το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού κι ας μη υπερθεματίζουν ή υπερβάλουν στις <<κρίσεις τους>>, στην πραγματικότητα όπως τούτο άλλωστε καθημερινά σχεδόν το αποδεικνύουν , δεν <<κόπτονται>> για τα συμφέροντα του Δήμου ΠΑΡΑ για το πώς και με ποιο τρόπο θα πετυχαίνουν κάθε φορά την μη επίτευξη των στόχων και την μη υλοποίηση του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής.
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ για τη σύμβαση προμήθειας και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο Σοφικού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator