Τερατώδη ψέματα, τυλιγμένα με μικρές αλήθειες

0Πέρασε η εποχή που ο λαός έτρωγε αυταπάτες

Του Γιώργου Πετράκη

Η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του αλλά και όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις του μετα την νέα συνθηκολόγηση στα τελεσίγραφα των δανειστών, περιλαμβάνουν όσο κι αν κάνει εντύπωση, αρκετές μικρές αλήθειες.

Όμως είναι οι περιπτώσεις εκείνες που μια μικρή αλήθεια είναι το προπέτασμα καπνού για το τερατώδες ψέμα που ακολουθεί.
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε παλι την αριστεροσύνη του ίδιου και του κόμματος του, τον μάταιο αγώνα που εδωσε με τους δανειστές με τους οποίους δεν έγινε φίλος, όπως είπε, παρά τα θερμά λόγια για Μερκελ, Σόιμπλε, Μακρόν και λοιπούς.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι τα σκληρά μετρά είναι το εξιτήριο από την υποταγή στα Μνημόνια, ότι δεν είναι επιλογή του η πολιτική που εφαρμόζει, ότι μετα από ένα χρόνο «διαπραγμάτευσης» έσωσε τις συλλογικές συμβάσεις ,ότι η κυβέρνηση του κάνει κοινωνική πολιτική, ότι το προηγούμενο πολιτικό σύστημα ήταν διεφθαρμένο και αποτυχημένο και ότι ο Κυριάκος λαϊκίζει ζητώντας να μοιραστεί μεγαλύτερο μέρος του πλεονάσματος.

Όλα αυτά όταν ακούγονται αποσπασματικά είναι μικρές αλήθειες.

Όμως οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα των τελευταίων ημερών ,αποτελούν στο σύνολο τους, μνημείο στρέβλωσης της πραγματικότητας και της αλήθειας.

Ο ίδιος που σήμερα καυχιέται για τα «αντίμετρα», που υποστηρίζει ότι δεν θα έχουμε ούτε ένα ευρώ λιτότητα, κρύβει την αλήθεια: για να φθάσουμε στα αντίμετρα θα πρέπει να προηγηθεί η πιο σκληρή λιτότητα.

Τα πλεονάσματα του 3,5% και άνω αποτελούν προϋπόθεση για τα αντίμετρα του κ. Τσίπρα. Και όλοι γνωρίζουμε στην χώρα αυτή πως βγαίνουν τα πλεονάσματα. Τα οποία προφανώς όπως αποδείχθηκε δεν είναι από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Τα πλεονάσματα είναι από το στύψιμο και την εξαθλίωση κάθε δημοσίου υπάλληλου κάθε επαγγελματία, κάθε συνταξιούχου…

Ο κ. Τσίπρας είναι σαν τον χειρουργό ορθοπεδικό που αφού από λάθος του καθηλώνει σε αναπηρικό καροτσάκι τον ασθενή, του κάνει δώρο ένα ζευγάρι καλοδιατηρημένα παπούτσια…

Το άλλο μεγάλο ψέμα είναι ότι αυτά τα μέτρα είναι το εξιτήριο από τα Μνημόνια. Ξεχνά να πει όμως οτι αυτό το εξιτήριο προστέθηκε τώρα, είναι το πανωτόκι που ο ίδιος έβαλε στο «εξιτήριο» που είχε προγραμματισθεί από το 2015 για την έξοδο από τα Μνημόνια.

Και εάν φεύγουμε από το Μνημόνιο, τότε τι ακριβώς είναι τα μέτρα για συντάξεις και αφορολόγητο και για πλεονάσματα, μετα το 2018;

Όμως το άλλο τεράστιο ψέμα είναι εκείνο για το χρέος. Με το γνωστό ύφος ο κ. Τσίπρας δηλωνε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα με τα οποία δέσμευσε την Ελλάδα και για την μετά Μνημόνιο εποχή, εάν ταυτόχρονα δεν μειωθεί και το χρέος. Ο ίδιος υπέγραφε πέρυσι στις 24 Μάϊου στο Γιουρογκρουπ αυτό που του θυμίζει τώρα ο κ. Σόιμπλε. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εφαρμοσθούν για το χρέος αν θεωρηθεί ότι είναι αναγκαία.

Η παγίδα που έστησαν στον κ. Τσίπρα και στον αγαθό Ευκλείδη ήταν προφανής . Σαν να είχαν βάλει οι δανειστές φωτεινή επιγραφή και να προειδοποιεί: “Παγίδα μπροστά”. Και εκείνοι απλώς έπεσαν μέσα.

Πανηγυρίζοντας ο κ. Τσίπρας δίπλα στον Σόιμπλε για τα υψηλά πλεονάσματα, υπονομεύει ο ίδιος την ρύθμιση για το χρέος. Διότι το 2018 σε μια χώρα που θα εχει καταρρεύσει από την φορολογία και την στασιμότητα στην οικονομία, ο κ. Τσίπρας θα προβάλλει ως επιτυχία τα υψηλά πλεονάσματα και κάποια ενίσχυση στους ρυθμούς ανάπτυξης.

Αυτά είναι βασικές προϋποθέσεις για να ισχυρισθεί ο κ. Σόιμπλε ότι εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους και συνεπώς οι παρεμβάσεις στο χρέος πρέπει να είναι περιορισμένες. ‘Η μήπως νομίσατε ότι ξαφνικά ο Σόιμπλε έγινε ο καλοσυνάτος κύριος που χαίρεται για το success story του ΣΥΡΙΖΑ…

Όσο για το εάν θα μπορέσει να εκβιάζει με την μη εφαρμογή των μέτρων, όπως τώρα υπαινίσσεται, είναι γνωστό τι συμβαίνει όταν ο κ. Τσίπρας βάζει το πιστόλι στο τραπέζι…

Πολύ απλά μόλις υπαινιχθεί κάτι τέτοιο η έξοδος στις αγορές θα είναι αδύνατη και απλώς θα υποχρεώσει την επόμενη κυβέρνηση να δεχθεί ένα ακόμη Μνημόνιο.

Μιλάει ο κ. Τσίπρας για κοινωνικό μέρισμα… Το κοινωνικό μέρισμα και το κοινωνικό πλεόνασμα, πρέπει να είναι προϊόν ανάπτυξης και όχι φορολόγησης. Γιατί τι σημασία εχει εάν διαλύεις μέσω της φορολογίας κάθε αναπτυξιακό πυρήνα αυτής της χώρας και φτωχοποιείς όλο και περισσοτέρους πολίτες, και το «μέρισμα» αυτό το μοιράζεις για συσσίτια και για φάρμακα σε χαμηλοσυνταξιούχους; Απλώς έτσι κόβεις περισσότερο τα πόδια μιας οικονομίας και μιας κοινωνίας που το μόνο που παράγει είναι ανέργους και φτωχούς.

Όμως η κυβέρνηση διαπράττει μια ακόμη πολιτική απάτη. Για να «εκθέσει» την ΝΔ και τον Κυριακό Μητσοτάκη δηλώνει ότι θα φέρει στην βουλή ξεχωριστά τα μέτρα και τα αντίμετρα. Για να κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι δεν ψηφίζει τα φιλολαϊκά μέτρα.

Είναι ο ίδιος που λέει ότι τα μέτρα και αντίμετρα είναι αλληλένδετα και συνδεδεμένα. Χωρίς το ένα δεν υπάρχουν τα άλλα (εάν φυσικά πιάσουμε το πλεόνασμα).

Και απαιτεί από την αντιπολίτευση να νομιμοποιήσει την αποτυχία του καθως ψηφίζοντας τα αντίμετρα ταυτόχρονα αποδέχεται ότι καλώς διαπραγματεύθηκε τα τελευταία δυο χρόνια η κυβέρνηση οδηγώντας την χώρα στην σημερινή ελεεινή κατάσταση και καλώς επιβάλλει μέτρα και για μετά το 2018…

Δυστυχώς μικρές οι αλήθειες,βαλλά τερατώδη τα ψέματα που προσπαθούν να καλύψουν…

Και πέρασε η εποχή που τρώγαμε τις αυταπάτες. Είναι η εποχή που πληρώνουμε τις απάτες…

Πηγή MIgnatiou
Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τερατώδη ψέματα, τυλιγμένα με μικρές αλήθειες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator