"Δύο τρύπες στο νερό" - Οι σήραγγες στον Σκαραμαγκά που «κατάπιαν» 22 εκατ. ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ

0



Λίγο πριν από την Αθήνα, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Σκαραμαγκά, δύο σήραγγες χάσκουν δίπλα από την εθνική οδό. Αρκετοί έχουν παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει δρόμος σε καμία πλευρά των δύο σηράγγων και ότι δεν γίνεται καμία εργασία εδώ και πολλούς μήνες.

O Ανισόπεδος Κόμβος Σκαραμαγκά, στο ύψος που διασταυρώνεται η Δυτική Περιφειακή Λεωφόρος Αιγάλεω (συνδέει τον Πειραιά με την Αττική Οδό) με την εθνικό οδό, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Αττική, αλλά αποτελεί μνημείο στα χρονικά των δημοσίων έργων στην Ελλάδα και ένα ακόμα παράδειγμα της κακοδαιμονίας που δέρνει το συγκεκριμένο χώρο.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 1997 και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τρία χρόνια, αλλά οι ελλιπείς μελέτες (που επέτρεψαν στον έργολαβο να διεκδικεί ολοένα και περισσότερα), τα προβλήματα χρηματοδότησης και μια ηλικιωμένη κυρία που διατηρεί σπίτι πάνω από τις υπό κατασκευήν σήραγγες -και δεν φεύγει με τίποτα- οδήγησαν στην εγκατάλειψή του. Το ελληνικό Δημόσιο έχει, βεβαίως, δαπανήσει περί τα 22 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του 2002 δεν υπάρχει πηγή χρηματοδότησης του έργου (επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής του Γ΄ ΚΠΣ).

ΠΗΓΗ: UP DRONES

Δημοσίευση: Μαΐου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Δύο τρύπες στο νερό" - Οι σήραγγες στον Σκαραμαγκά που «κατάπιαν» 22 εκατ. ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator