Τζήμερος: Όλα όσα σου κρύβουν για το χρέος

0



Άρθρο του Θάνου Τζήμερου – Προέδρου του κόμματος Δημιουργία Ξανά! και περιφερειακού συμβούλου Αττικής

Να ξεκινήσω με τα ευχάριστα: το χρέος δεν είναι πρόβλημα. Όλα τα κράτη έχουν χρέος. Η Ιαπωνία έχει πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό του ΑΕΠ: πάνω από 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, το 250,4% του ΑΕΠ της το 2016.

Κι όμως, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου της Ιαπωνίας είναι σήμερα 0,063%. Αν η Ελλάδα είχε το επιτόκιο της Ιαπωνίας, θα χρειαζόμασταν μόλις 205 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους!

Μεγάλο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ της έχει και η Σιγκαπούρη και παρ’ όλα αυτά είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης των πιο «γοητευτικών» χωρών του πλανήτη για να επενδύσει κάποιος.

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε το άρθρο του Θάνου Τζήμερου στη Realnews.
Δημοσίευση: Απριλίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τζήμερος: Όλα όσα σου κρύβουν για το χρέος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator