Χρειάζεται κοινός νους

0


Τελικά, αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη από μεγάλα μυαλά και σωτήρες. Τέτοια και τέτοιους είχε πολλά και πολλούς. Το μόνο που λείπει είναι ο κοινός νους - το «αυτονόητο», που λέμε.

Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει ότι όποιος δεν μπορεί να δίνει ένα μάθημα (για λόγους ανωτέρας βίας) στις πανελλαδικές θα υποχρεώνεται να τα δώσει όλα στις επαναληπτικές!

Οπως δεν μπορεί να ανακοινώνει μείωση εισακτέων σε... δόσεις, ούτε φυσικά να γίνονται τα πάντα μπάχαλο καθώς ανακοινώνεται πέμπτο μάθημα στις εξετάσεις και, ύστερα από τις αντιδράσεις, να γίνεται διορθωτική δήλωση για τους μαθητές που θα αφορά. Ή να αφαιρούνται μόρια από καθηγητές, επειδή είχαν την ατυχία να διδάσκουν χρόνια.

Αυτά είναι μόνο μερικά... κρούσματα από μια σειρά πραγμάτων σε όλα τα υπουργεία, που επιβεβαιώνουν ότι έχει χαθεί η μπάλα στη διακυβέρνηση. Και μπορεί εύκολα να την πετούν στην εξέδρα, θυμίζοντας τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι, αλλά πλέον η κυβέρνηση έχει και παρελθόν και παρόν.

Τώρα, εάν θέλει να έχει μέλλον, να μας επιτρέψετε να έχουμε επιφυλάξεις... Τελευταίο κρούσμα, αυτό που αποκαλύπτουμε σήμερα και αφορά τα εταιρικά αυτοκίνητα: Για όσους μισθωτούς τα χρησιμοποιούν για να κάνουν δουλειές της εταιρίας στην οποία εργάζονται αυτό θα προσμετράται ως μια μορφή εισοδήματος και θα φορολογείται!

«Παράλογο», θα πείτε, «λογικό», λένε κάποιοι άλλοι. Αλλά σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι ότι, αν αυτό αποφάσισε καλώς η κυβέρνηση, πόσο «καλώς» διατηρούν το προνόμιο οι βουλευτές που παίρνουν δωρεάν αυτοκίνητα από τη Βουλή (ως εταιρικά) και γι' αυτά δεν πληρώνουν φόρο παραπάνω ούτε ευρώ; Για να μην αναφέρουμε περιπτώσεις όπως αυτές βουλευτών οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν το αυτοκίνητο που τους παραχώρησε η Βουλή, αλλά στη συνέχεια, από άλλα αξιώματα, δεν είχαν αντίρρηση να χρησιμοποιούν αυτό το προνόμιο...

Γι' αυτό λέμε ότι χρειάζεται κοινός νους για κάποια πράγματα, ώστε να μην προκαλούνται οι πολίτες που δοκιμάζονται από παλιά, αλλά και από νέα μέτρα τα οποία βρίσκονται προ των πυλών.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χρειάζεται κοινός νους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator