Ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τα μέτρα μέχρι Μεγ. Τετάρτη!

0



‘Ετοιμη να φέρει στη Βουλή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη τα προαπαιτούμενα για την β΄αξιολόγηση εμφανίζεται η κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει προηγουμένως… συμφωνία.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή με διαδιακασίες-εξπρές, με τη μορφή νομοσχεδίου επείγοντος ή κατεπείγοντος (αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών και από το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων).

Μαξίμου: «Επιστρέφουν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των δανειστών»

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το EuroWorking Group αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η πιθανότερη ημέρα επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα είναι η Δευτέρα.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Οι ίδιες πηγές, τέλος, εκτοξεύουν βολές στον απόηχο δημοσιευμάτων για… ναυάγιο, λέγοντας πως «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους», αφήνοντας έτσι αιχμές εναντίον του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα» που έκανε λόγο για ναυάγιο και ρήξη Τσίπρα – Τσακαλώτου.

Κομισιόν: «Ακόμη δεν υπάρχει ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών»

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε πως «δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών. «Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ.

Τα δημοσιεύματα περί «καυγά» Τσίπρα- Τσακαλώτου για την εμπλοκή στο Euroworking Group

Εν τω μεταξύ, το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Τα Νέα», ότι η εμπλοκή στο Euroworking Group της Πέμπτης για επιστροφή ή όχι των Θεσμών στην Αθήνα οφείλεται σε διαφωνία Τσακαλώτου-Τσίπρα διέψευσε το Μαξίμου. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «τα περί προσυμφώνου  Τσακαλώτου-Θεσμών και τα περί «μπλόκου» του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

Τι είχε προηγηθεί

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάψει ένα προσύμφωνο με τους δανειστές για το χρονοδιάγραμμα και τις περικοπές στις συντάξεις, ωστόσο ο πρωθυπουργός έκρινε ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει και έτσι ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να στείλει επιστολή στους θεσμούς και να ζητήσει να αλλάξουν όσα είχαν συμφωνηθεί αρχικά για εξοικονόμηση 1% στο ΑΕΠ από τις περικοπές των συντάξεων από το 2019.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ θεώρησε πολύ «εχθρική ενέργεια» την αθέτηση αυτής της παραμέτρου της προσυμφωνίας, με αποτέλεσμα να ανοίξει το ζήτημα του εργασιακού και να ζητήσει ξανά να αυξηθούν τα όρια των ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το βράδυ της Τετάρτης στελέχη της κυβέρνησης με εκπροσώπους των δανειστών, διαπιστώθηκε ότι το κλίμα της συμφωνίας έχει στραβώσει.
Δημοσίευση: Απριλίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τα μέτρα μέχρι Μεγ. Τετάρτη!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator