Παγκόσμια ανησυχία για τα «μέτωπα» σε Βόρεια Κορέα και Συρία!

0



Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει πανίσχυρη αρμάδα στην κορεατική χερσόνησο και η Βόρεια Κορέα απειλεί με πυρηνική επίθεση. Ιράν και Ρωσία απειλούν τις ΗΠΑ για το «καυτό» ζήτημα της Συρίας

Με το «μέτωπο» που άνοιξε στη Συρία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, Ιράν να παραμένει ανοιχτό, η γεωπολιτική ανησυχία μεταφέρεται και στη κορεατική χερσόνησο, που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το επόμενο «θερμό» σημείο του πλανήτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε ότι θα αποστείλει αεροναυτική αρμάδα στην περιοχή, τη στιγμή που η Πιονγιάνγκ βρίσκεται επί ποδός πολέμου. Το εκρηκτικό μείγμα που έχει διαμορφωθεί στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό, «ενισχύουν» και οι ιρανικές απειλές προς τις ΗΠΑ, σε περίπτωση ενδεχόμενου νέου χτυπήματος σε συριακό έδαφος, όπως επίσης και οι νέες κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προς την κυβέρνηση Τραμπ, για την επίθεση στη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει απτόητος την επιθετική ρητορική του κατά της Βόρειας Κορέας, με αφορμή τις πυρηνικές δοκιμές που διεξάγει η Πιονγιάνγκ. Μάλιστα σήμερα προανήγγειλε στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην Κορεατική χερσόνησο, δείγμα των προθέσεων του Αμερικανικού προέδρου και των συνεργατών του. «Στέλνουμε μια αρμάδα. Μια πανίσχυρη αρμάδα στην περιοχή. Έχουμε υποβρύχια. Πολύ δυνατά. Πολύ πιο ισχυρά από το αεροπλανοφόρο, σας λέω. Και έχουμε τους καλύτερους στρατιωτικούς» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, στο δίκτυο FOX News, ενώ νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter είχε απειλήσει τη Βόρεια Κορέα «ότι πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι εξαιρετικό. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς».

Η Πιονγιάνγκ δεν αφήνει αναπάντητες τις επιθετικές δηλώσεις Τραμπ και στο ίδιο ύφος απειλεί τις ΗΠΑ με επιθέσεις και μάλιστα πυρηνικές! Όπως μεταδίδουν τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι επί ποδός πολέμου, για να ανταποδώσουν οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση.

Ευθείες κατηγορίες Πούτιν προς ΗΠΑ

Άκρως τεταμένο και «ψυχροπολεμικό» παραμένει το κλίμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, Ιράν, εξαιτίας της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία. Σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε εκ νέου τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας: «Πού είναι τα στοιχεία ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα; Κανένα στοιχεία. Και τι γίνεται με την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου; Είναι ένα προφανές γεγονός».

Το Ιράν απειλεί την Ουάσιγκτον

Την ίδια ώρα το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ πως μία νέα ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Συρίας δεν θα μείνει αναπάντητη, με τον Ιρανό υπουργό Αμυνας Χοσέιν Ντεγκάν να τονίζει «οι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν υψηλό τίμημα αν επαναλάβουν την ενέργειά τους και να ξέρουν ότι η ενέργειά τους δεν θα μείνει αναπάντητη».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγκάν κατά τη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοΐγκού είπε ότι "Οι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν υψηλό τίμημα αν επαναλάβουν την ενέργειά τους και να ξέρουν ότι η ενέργειά τους δεν θα μείνει αναπάντητη».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παγκόσμια ανησυχία για τα «μέτωπα» σε Βόρεια Κορέα και Συρία!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator