Η ΝΔ θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα μόνο αν λύσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν

0



Με βαθιά συγκίνηση οι Νεοδημοκράτες παρακολούθησαν το χθεσινό κωμειδύλλιο, Κυριάκος – Μεϊμαράκης «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Αγαπημένοι ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, συζήτησαν για μία ώρα όλα τα θέματα και σύμφωνα με «αποκλειστικές» πληροφορίες του Αntinews ειπώθηκαν τα εξής πίσω από τις κλειστές πόρτες σε έναν αποκαλυπτικό διάλογο ο οποίος στηρίζεται στους δύο διαφορετικούς κόσμους που εκπροσωπούν:

Κυριάκος: Περάστε κύριε Βαγγέλη. Πώς θέλετε τον καφέ σας, πικρό ή με δύο ζαχαρίνες για να πάνε κάτω τα φαρμάκια; Εσπρέσο, καπουτσίνο με κανέλα ή μήπως Irish coffee;

Βαγγέλας: Αγορίνα μου Κυριάκο, πιάσε έναν πολλά βαρύ και όχι και κάτσε κάτω να σου πω δύο φωνήεντα που σου στέλνει ο αμίλητος;

Κυριάκος: Σ’ ακούω κύριε Βαγγέλη αλλά με το μαλακό. Μη μας ακούσουνε από το υπουργείο Εξωτερικών απέναντι από τη Βουλή.

Βαγγέλας: Άκου Κυριάκο, άσε τις μα…ιες, εγώ δεν είπα ποτέ ότι είσαι τζάμπα μάγκας. Γιατί ένας είναι ο μάγκας και τον έχεις μπροστά σου. Λοιπόν, μου είπε ο Ραφηνάτος ότι αφού πάμε για την εξουσία, εμείς θα κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο, θα μπουκώσουμε με παϊδάκια, θα σε αφήσουμε να γίνεις πρωθυπουργός και μετά θα παραδώσεις το δαχτυλίδι στους Καραμανλικούς. Μη τυχόν και γίνει καμιά μα…ια κι εμφανιστεί κανένας Σαμαρικός και μας πάρει τη μπουκιά από το στόμα.

Κυριάκος: Έγινε κ. Βαγγέλη, αλλά κι εσύ θα βγεις και θα πεις ότι πάμε μαζί κι ότι η κυβέρνηση να ψηφίσει μόνη τα μέτρα που πήρε.

Βαγγέλας: Εννοείται μάγκα μου, τόσες κωλοτούμπες έχουμε κάνει, μια ακόμη τι έγινε; Άντε Κυριάκο και μην ξεχάσεις αυτά που είπαμε. Σε παρακολουθούμε και δεν θα σε αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Κυριάκος: Εντάξει κ. Βαγγέλη, μη μου νευριάζεις και… πάθω τίποτε. Όλα θα γίνουν όπως τα είπαμε. Και αυτά που ελέγχθηκαν περί διαγραφών, μην τα ακούς. Λέμε και καμιά μα… για να περνά η ώρα σ’ αυτή τη χώρα που δεν έχει άλλους μεγάλους πολιτικούς όπως εσύ, εγώ και ο Ραφηνάτος.

Και κάπως έτσι, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν, στήθηκαν και για φωτογραφίες. Σαν την «αρχόντισσα κι ο αλήτης» ένα πράμα.

Και κάπως έτσι θυμηθήκαμε την ταινία με τον Ηλιόπουλο και το μυθικό πλέον: «Λοιπόν δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!».

Αλλά ας σοβαρευτούμε. Δεν ξέρουμε τι λέει ο Βαγγέλας κι αν αποφάσισε να κάνει πιρουέτες κατ’ εντολήν του Καραμανλή. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για λυκοφιλίες κι ότι η ΝΔ παρά το ότι δηλώνει έτοιμη να κυβερνήσει έχει πολλά θέματα να αντιμετωπίσει.

Όταν βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον οι Kαραμανλικοί και θέλουν σώνει και καλά δικαίωση, όταν δύο χρόνια με τον Σαμαρά στην εξουσία τον έφαγαν ζωντανό κι άλλα δύο χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν κολλητοί με τον Τσίπρα, για ποια ατμόσφαιρα να μιλήσουμε;

Όταν εφημερίδα που στηρίζει αναφανδόν τον Καραμανλισμό βγαίνει και πανηγυρίζει για έρευνα που θα γίνει για τα σκάνδαλα της Novartis κι όπως λέει ο Σαμαράς κώφευε, πώς να υπάρξει κλίμα εμπιστοσύνης στη ΝΔ;

Κι όταν για να γίνει η κωλοτούμπα έπρεπε να πέσει το κράξιμο της αρκούδας, να πάει η Ντόρα στον Κώστα και να γελάει ο Τσίπρας με τη ΝΔ, πώς μπορεί να υπάρξει κλίμα συνεννόησης και εμπιστοσύνης;

Ας πούμε την αλήθεια για το τι είναι και ποια είναι η ΝΔ. Για τους «ένοικους» και τους «ιδιοκτήτες» του κόμματος, για τους εκβιασμούς, τις απαιτήσεις, τα φαρμακερά σχόλια. Και να μιλήσουν κάποια στιγμή στη ΝΔ για το ποιοι στήριξαν και στηρίζουν τον ολετήρα Τσίπρα. Να θυμίσουμε μόνο ότι ο Παππαγγελόπουλος, ακραιφνής Καραμανλικός, υπουργός της παρούσας κυβέρνησης δήλωσε πρόσφατα: «Ο Καραμανλής έχει το δικαίωμα να απαγορεύει να μιλούν για λογαριασμό του, δεν έχει όμως το δικαίωμα να απαγορεύει να τον αγαπάνε».

Πόση γλίτσα θεέ μου....

Η ΝΔ θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα για χρόνια μόνο αν λύσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν. Αλλιώς δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΝΔ θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα μόνο αν λύσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator