Κύριε Κωστούρο, γιατί δεν εφαρμόζετε την απόφαση για κλείσιμο της Αμαλίας και απαγόρευση της στάθμευσης στο παλιό Ναύπλιο;

0


Κυριακή 2 Απριλίου 2017, μεσημέρι οδός Αμαλίας

Χωρίς περιστροφές, η εικόνα που παρουσιάζει η κυκλοφορία και η στάθμευση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, είναι όχι μόνο αποκρουστική, αλλά προσβάλει τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες.

Απαράδεκτες συνθήκες που καταστρέφουν ότι καλό γίνεται για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και να δουλέψουν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος φέρει βαρύτατη ευθύνη γιατί δεν εφαρμόζει τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου που βάζουν κανόνες στην κυκλοφορία και τη στάθμευση στις οδούς Αμαλίας και Σταϊκοπούλου.

Πέρα όμως από την εξοργιστική κατάσταση που επικρατεί, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, στο κέντρο του Ναυπλίου, είναι απορίας άξιο γιατί ο Δήμαρχος διακινδυνεύει να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος μιας και ο Νόμος 3852/2010 για τον Καλλικράτη, στο Άρθρο 58, προβλέπει για το Δήμαρχο, β) Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.

Δεν ξέρω τι σόι αυταρχισμός είναι αυτός που ακολουθεί ο Δημήτρης Κωστούρος, να μην εφαρμόζει αποφάσεις αρμοδίων οργάνων όπως είναι υποχρεωμένος, αυτό που ξέρω είναι ότι ένα έργο που ξεκίνησε σαν πρόταση από την εποχή Δημαρχίας Χαραμή, προχώρησε στην υλοποίηση από τη Δημαρχία Αναγνωσταρά και ολοκληρώθηκε από τη Δημαρχία Κωστούρου, (το μόνο σοβαρό έργο που έχει να επιδείξει) κινδυνεύει να μετατρέψει το Ναύπλιο σε τριτοκοσμική πρωτεύουσα όπου κυριαρχεί η απόλυτη αναρχία.

Ένα έργο που στοίχισε 1.810.747 € αντί να δώσει μια τελείως καινούργια όψη, να αναδείξει περισσότερο τη γραφικότητα του Ναυπλίου και να γίνει ευκαιρία για κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν τη μαγική μας πόλη, δυστυχώς γίνεται αιτία αγανάκτησης και χλευασμού από τους περισσότερους.

Πέρασαν τέσσερις μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Νοεμβρίου 2016, που έθετε κανόνες για την κυκλοφορία στην οδό Αμαλίας και δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Το γιατί θα πρέπει να το απαντήσει ο Δήμαρχος, ποιος ο λόγος που δεν εφαρμόζεται η απόφαση; Υπάρχουν συμφέροντα; Ασκούνται πιέσεις να μην εφαρμοστεί η απόφαση; Αν δεν μπορεί να μας το πει, υπάρχει και η παραίτηση για έναν πολιτικό που δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει αποφάσεις, προς το συμφέρον του Δήμου του και των Δημοτών του.

Να θυμηθούμε ή όσοι δεν τη γνωρίζουν να την πληροφορηθούν, η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Λήψη κανονιστικής απόφασης με θέμα «εφαρμογή μέτρων διευθέτησης της διέλευσης επί της οδού Αμαλίας»

Λήψη κανονιστικής απόφασης με θέμα «εφαρμογή ρυθμίσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους της παλιάς πόλης του Ναυπλίου»

Την αγανάκτηση κατοίκων και επισκεπτών εκφράζει εύστοχα και ο Κώστας Καράπαυλος, κάτοικος της παλιάς πόλης του Ναυπλίου:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1328844710539467&id=100002418522473

Εικόνες του χειμώνα, άραγε από δω και πέρα που έρχεται Πάσχα και καλοκαίρι, τι έχουμε να δούμε;





Δημοσίευση: Απριλίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κύριε Κωστούρο, γιατί δεν εφαρμόζετε την απόφαση για κλείσιμο της Αμαλίας και απαγόρευση της στάθμευσης στο παλιό Ναύπλιο;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator