Ανάθεμα, στους Συνταγματάρχες

0



Επέτειος σήμερα, μαύρη για την Ελλάδα. Πέρασαν 50 χρόνια από την... Εθνοσωτήριο Επανάσταση ορισμένων τρελών ακροδεξιών ένστολων που έβαλαν τη χώρα στο γύψο για επτά χρόνια και που, μην ξεχνιόμαστε, αυτοί ήταν που παρέδωσαν την Κύπρο μας στους Τούρκους.

Κι επειδή κάποιοι θα βρεθούν να μιλήσουν για το «θαύμα» της Χούντας, την οικονομική ανάπτυξη, τα έργα με το μυστρί του Παττακού, δηλώνουμε εξ αρχής ότι δεν θα τους απαντήσουμε. Τα ακροδεξιά σαπρόφυτα των Συνταγματαρχών πάντα θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Όμως, η σημερινή επέτειος είναι μια ευκαιρία για να σκεφτούμε όλα όσα έγιναν αυτόν τον μισό αιώνα που πέρασε. Όχι μόνο για να κάνουμε... συγκρίσεις των κακών κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης με τη Χούντα, αλλά για να δούμε τις διάφορες «χούντες» που δημιούργησε ο Παπαδόπουλος και το σινάφι του.

Ο πρώτος μύθος που δημιουργήθηκε με την... ευγενική χορηγία των Συνταγματαρχών είναι ότι «πας δεξιός βάρβαρος». Μετά τη Μεταπολίτευση δεν τολμούσε κανείς να πει ότι ήταν δεξιός, αμέσως χαρακτηριζόταν συνεργάτης των Χουντικών. Αν δεν υπήρχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η ηγετική του φυσιογνωμία, μπορεί η ΝΔ να είχε κηρυχθεί... παράνομο κόμμα.

Η στάμπα που κόλλησαν στα δεξιά κόμματα οι αριστεροί καθοδηγητές δεν είχε προηγούμενο. Όλοι ταυτίζονταν με τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό και η αριστερά έβγαινε αλώβητη ιδεολογικά. Τι να πούμε. Το γεγονός και μόνο ότι μάθαμε πως στο Πολυτεχνείο ήταν μόνο... αριστεροί, ΚΚΕ και Ρηγάδες αλλά κανείς δεξιός τα λέει όλα.

Μια άλλη Χούντα που δημιουργήθηκε ως «παιδί» των Συνταγματαρχών ήταν αυτή της αριστεράς, η ιδεολογική κυριαρχία της. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την Επταετία, τους νεκρούς και βασανισμένους, το ίδιο το έπος της Νομικής και του Πολυτεχνείου κι έφτιαξαν το μύθο τους ο οποίος διατηρείται μέχρι σήμερα. Τι νομίζετε ότι είναι ο Τσίπρας και η παρέα του στην ουσία; Τα νόθα εγγόνια» των Χουντικών είναι οι οποίοι λόγω της δράσης τους δημιούργησαν τη «γενιά του Πολυτεχνείου» που με τη σειρά της έφτιαξε έναν ψευτοαριστερό εσμό. Ποιοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια; Η «γενιά του Πολυτεχνείου» που εξαργύρωσε τους αγώνες της κατά της Χούντας και που έδωσε τη σκυτάλη στους αριστερούς του καναπέ και στους καταληψίες της δεκαετίας του '90. Αν εκείνη η Χούντα του 1967 δεν κυριαρχούσε επί επτά χρόνια, πέρα από τα προφανή εγκλήματα που έκανε και θα γλιτώναμε, δεν θα δημιουργούσε το εύφορο έδαφος για να κυριαρχήσει η αριστερά στην Ελλάδα.

Δεν θα συκοφαντούταν όποιος τολμούσε να μιλά για πατρίδα, για Ελλάδα, για εθνική ταυτότητα χωρίς να χαρακτηριστεί «Χουντικός», «ακροδεξιός» και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα.

Ανάθεμα, λοιπόν στους Συνταγματάρχες για την βρομερή επταετία τους, αλλά και για τα υπόλοιπα 40 και πλέον χρόνια που μας κληροδότησαν.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανάθεμα, στους Συνταγματάρχες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator