Στον εισαγγελέα το θέμα του Κορινθιακού κόλπου

0



Και ξαφνικά η προβλήτα στο λιμάνι του Γαλαξιδίου γέμισε ψάρια! Ενα γρι γρι ξεφόρτωσε περίπου 5 τόνους «ντάσκες», ένα ψάρι που μοιάζει με τον τόνο, σοκάροντας τους κατοίκους της περιοχής που μιλούν για οικολογική καταστροφή. Φορείς της περιοχής πρόκειται να ζητήσουν βοήθεια από τον εισαγγελέα, για να ξεκαθαριστεί αν το γρι γρι «στρίμωξε» το κοπάδι μέσα στον κόλπο του Γαλαξιδίου, όπου απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανικά μέσα. Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο ημέρες. Ενα γρι γρι, προερχόμενο, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την Πάτρα, «έδεσε» στο Γαλαξίδι και ξεφόρτωσε τεράστια ποσότητα ψαριών. «Τα πωλούσαν όσο όσο, 2 ευρώ το κιλό αντί για 8-9 που είναι η αξία τους», αναφέρει ιδιοκτήτης παρακείμενης ταβέρνας. «Υστερα από λίγο ήρθε ένα φορτηγό και τα πήρε, μάλλον για να πουληθούν στην ιχθυόσκαλα».

Η εικόνα των στοιβαγμένων ψαριών στην προβλήτα ενόχλησε τους κατοίκους του Γαλαξιδίου, ιδίως όσους ασχολούνται με τη θάλασσα. «Πιστεύουμε ότι το γρι γρι “στρίμωξε” το κοπάδι μέσα στον Κρισσαίο Κόλπο, όπου απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανικά μέσα, και το ξεπάστρεψε. Ειδάλλως θα είχε πάει σε άλλο λιμάνι, στην Πάτρα ή στην Κόρινθο, να ξεφορτώσει», υποστηρίζει ο Τάσος Δροσόπουλος, αντιπρόεδρος του συλλόγου δυτών Κρισσαίου Κόλπου και μέλος της ομοσπονδίας οικολογικών οργανώσεων του Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών». «Ο κόσμος είναι πολύ αναστατωμένος, οι επαγγελματίες αλιείς δεν μπορούν να βγάλουν μεροκάματο και βλέπουν αυτή την καταστροφή. Ο Κορινθιακός είναι υπεραλιευμένος και δεν έπρεπε να επιτρέπονται πουθενά γρι γρι και μηχανότρατες». Ο σύλλογος «Αλκυών» θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να ζητήσει στοιχεία από το υπουργείο Ναυτιλίας για το «στίγμα» του συγκεκριμένου γρι γρι, για να ξεκαθαριστεί αν ψάρεψε σε απαγορευμένη περιοχή ή όχι.

Οπως εξηγεί ο υπολιμενάρχης Ιτέας Ιωάννης Τσελές, το ψάρεμα με μηχανικά μέσα απαγορεύεται στην περιοχή μεταξύ ακρωτηρίων Μακρονικόλα (Αντίκυρα) και Τραχήλου (Γαλαξίδι). «Μόνο με στοιχεία από το υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να αποδειχθεί παρανομία», αναφέρει. «Ο κόσμος σοκαρίστηκε γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εικόνες. Δεν είναι όμως απαραίτητα παράνομο».
Δημοσίευση: Απριλίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στον εισαγγελέα το θέμα του Κορινθιακού κόλπου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator