Μας κάνουν... Βενεζουέλα και γελάνε

0




Γράφει ο Γιάννης Κ.Τρουπής

Την ώρα που οι δρόμοι της Βενεζουέλας γεμίζουν με εκατομμύρια ανθρώπους που διαδηλώνουν εναντίον του Μαδούρο, τον οποίο ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι εν Ελλάδι «θαυμάζουν», «τα φίδια έχουν ζώσει» όσους βρίσκονται στον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ, για την πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση.

Όσο περνούν οι μέρες πληθαίνουν οι ενδείξεις που φτάνουν στην ΝΔ, που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο, να κάνει από την μία «φιλότιμες» προσπάθειες για τη φτωχοποίηση του πληθυσμού και από την άλλη συντονισμένες κινήσεις για το χτίσιμο μιας «καθεστωτικής» λογικής που θα διαχέεται σε όλες τις κυβερνητικές δομές.

Τελικός στόχος η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην εξουσία. Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του εκπροσώπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε ότι στο τέλος της διαδρομής που ακολουθεί ο κ. Τσιπρας υπάρχει μόνο η Βενεζουέλα του Μαδούρο: «Είναι αλήθεια πως ακόμη με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο της Βενεζουέλας» είπε ο κ. Κικίλιας αποτυπώνοντας την θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως αφετηρία της διαδρομής προς... Βενεζουέλα μεριά αποτελεί η έλλειψη επαφής του Αλέξη Τσιπρα με την πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ευθέως τον πρωθυπουργό «απομονωμένο» και «χωρίς αίσθηση της καθημερινότητας». Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνεργάτες του, τον έχουν ακούσει να επιμένει ότι «ο ίδιος μπορεί να περπατάει με μεγάλη ευκολία στους δρόμους, σε αντίθεση με τον κ.Τσιπρα που παραμένει κλεισμένος στο γυάλινο πύργο του Μεγάρου Μαξίμου».

Στην ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας λειτουργεί με συγκεκριμένη στόχευση γιαυτό και παρότι διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του συνεχίζει να χαμογελάει και να πανηγυρίζει αμέριμνος.

Η μεγάλη ανησυχία στην ΝΔ εντείνεται από την εικόνα που λαμβάνει το τελευταίο διάστημα μέσω της ανάλυσης των οικονομικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία μετά τους ανθρώπους που έχουν πάψει να ευημερούν εδώ και καιρό, σταματούν πλέον να ευημερούν και οι αριθμοί.

Για να το στοιχειοθετήσουν μάλιστα αυτό παραθέτουν και συγκεκριμένους αριθμούς. 144.000 νέους ανέργους, από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017.

1 δις αύξηση των κόκκινων δανείων, μόνο τον Ιανουάριο του 2017

1,2% ύφεση, το τελευταίο τρίμηνο του 2016!

2,3 δις εκροή καταθέσεων, το πρώτο δίμηνο του 2017.

Απόδειξη της μεγάλης ανησυχίας που κυριαρχεί στην ΝΔ είναι το tweet που έκανε ο κ.Μητσοτάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού :


Στην ΝΔ έχουν αποφασίσει στρατηγικά να ταυτίσουν το Μαδούρο με τον Αλέξη Τσιπρα και το καθεστώς της Βενεζουέλας, μια και υπάρχουν πολλοί δηλωμένοι «οπαδοί» του Μαδούρο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό βουλευτές της ΝΔ, φτάνοντας στα όρια του «τρολαρίσματος» με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας - έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι κάθε μέρα που περνάει, δε γυρίζει πίσω για την ανάταξη της οικονομίας γιαυτό και σαλπίζει γενική επίθεση, όπως μαθαίνει το liberal.gr :«Μπαίνω μπροστά και το κόμμα ακολουθεί δυνατά» είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε πρόσφατη σύσκεψη κομματικών στελεχών, θέλοντας να δώσει το στίγμα της ΝΔ για σκληρή αντιπολίτευση σε όλους τους τομείς.
Δημοσίευση: Απριλίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μας κάνουν... Βενεζουέλα και γελάνε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator