«Ωμή» παραδοχή… ήττας από Τσακαλώτο! «Συμβιβαστήκαμε, υπάρχουν πράγματα που θα στεναχωρήσουν το λαό»

0



Από τον «έντιμο» συμβιβασμό στον… επώδυνο συμβιβασμό φαίνεται πως κατέληξε η ελληνική πλευρά στο σημερινό eurogroup, στη Μάλτα.

«Είχαμε μια συμφωνία για τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας. Όπως όλες οι συμφωνίες, όπου υπάρχουν συμβιβασμοί υπάρχουν, πράγματα που δεν θα μας ικανοποιήσουν και θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό και είναι και πράγματα που μας ικανοποιούν. Στη φύση κάθε συμφωνίας οι συμβιβασμοί» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup και πρόσθεσε: «Όπως ακούσατε από τον πρόεδρο του Eurogroup θα έχουμε 1% μέτρα το 2019 και 1% μέτρα για τους φόρους το 2020. Η συμφωνία είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα και θα ισχύουν έτσι και αλλιώς και τα θετικά θα νομοθετηθούν και θα ισχύσουν εάν είμαστε εντός στόχων».

Ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να δώσει έμφαση στα θετικά μέτρα λέγοντας ότι το 2019 αυτά θα είναι από την πλευρά των δαπανών και θα περιλαμβάνουν ένα πακέτο που θα αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια, την απασχόληση, τη συμβολή των συνταξιούχων στα φάρμακα και τις επενδύσεις. Το 2020 τα μέτρα ανακούφισης θα είναι από την πλευρά των φόρων, με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος.

Τα θετικά μέτρα αντισταθμίζουν τα άλλα μέτρα και δημιουργούν τη βάση για ένα κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα, σημείωσε.

Συνολικά όλο αυτό το πακέτο, και τα εργασιακά, που δεν θα γίνει λοκ άουτ, ούτε αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 θα επιστρέψει σε κάποιου είδους κανονικότητα, ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Τέλος, επαναλαμβάνοντας όσα ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020 μόνο εάν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος.

Δημοσίευση: Απριλίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ωμή» παραδοχή… ήττας από Τσακαλώτο! «Συμβιβαστήκαμε, υπάρχουν πράγματα που θα στεναχωρήσουν το λαό»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator