Η (πολυάριθμη) ΕΡΤ ζητά να προσληφθούν 50… χορωδοί!

0Θα μπορούσε να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο όμως (δυστυχώς) δεν είναι! Στην ΕΡΤ (που πληρώνει αδρά κάθε μήνα ο καθένας μας) συνέταξαν μια λίστα, η οποία καταγράφει τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό. Και που κατέληξαν; Ότι χρειάζονται 50 (επιπλέον) χορωδούς για να εργαστούν στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ!

Πέραν αυτού, σύμφωνα με δημοσίευμα στις «Τυπολογίες» η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας ζητάει 75 άτομα, η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης 73 (38 δημοσιογράφους), η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος 29 κ.λπ. Συνολικά η λίστα αναφέρεται σε 302 άτομα, μολονότι πριν περίπου ένα χρόνο ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς διατεινόταν στη Βουλή ότι υπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι «με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας». Πάντως, κατά το δημοσίευμα τελικός στόχος του Υπουργείου είναι να προσληφθούν 150 με 200 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη 2.200.

Το αίτημα είχαν, εξάλλου, καταθέσει πριν από λίγο διάστημα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι κκ. Τσακνής και Ταγματάρχης κατά τη διάρκεια ακρόασής τους.

Για την ιστορία έλεγε τότε ο κ. Τσακνής: «Θέλουμε καθαρίστριες και δεν μπορούμε να προσλάβουμε. Θέλουμε   μακιγιέζ. Το ξέρετε ότι ολόκληρη ΕΡΤ δεν έχει ψυκτικό; Αν συμβεί κάτι στον καύσωνα θα πεταχτούμε έξω σαν τα ποντίκια, υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις. Από θέση αρχής είμαι υπέρ εναντίον των εργολάβων και υπέρ των προσλήψεων. Οι εργαζόμενοι είναι κέρδος, είναι ευχής έργο να προσλάβουμε με κανονική απασχόληση και κανονικούς μισθούς, αυτούς που υπάρχουν δηλαδή».

Από την πλευρά του ο κ. Ταγματάρχης έκανε… έκκληση να προσληφθεί ένας μάγειρας, που θα κάλυπτε τα κενά στο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, κατά το ίδιο δημοσίευμα τα  κενά εντοπίζονται κυρίως σε καμεραμέν, συνεργεία, που έως και σήμερα εξακολουθεί να τα νοικιάζει η ΕΡΤ, και ηχολήπτες ραδιοφώνου.

Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι τελικά η κρατική (γιατί δημόσια σίγουρα δεν είναι) τηλεόραση δεν αρκείται σε 2.000 και πλέον εργαζόμενους, την στιγμή που τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν με αρκετούς λιγότερους. Και φυσικά για ανταγωνιστικά νούμερα τηλεθέασης ή ποιότητα προϊόντος, ούτε λέξη…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 26, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η (πολυάριθμη) ΕΡΤ ζητά να προσληφθούν 50… χορωδοί!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator