Το Survivor και οι αρχιδιδάσκαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

0


Του Θανάση Χειμωνά

Το ζήσαμε λοιπόν κι αυτό στην Ελλάδα του 2017: Καθηγητές από την Θεσσαλονίκη (πιο συγκεκριμένα η Γ’ ΕΛΜΕ) εξέδωσαν ανακοίνωση εναντίον του Survivor! Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί κατηγορούν το δημοφιλές ριάλιτι για «κοινωνικό δαρβινισμό», «προδοσία» (!) και ολοκληρώνουν καλώντας τους συναδέλφους τους σε «αντίσταση».  Η αλήθεια πάντως είναι πως η τελευταία φράση: «Να γίνουμε όλοι μαχητές σε τούτο τον αγώνα!» μαρτυρά τη συμπάθειά τους στη μία από τις δύο αντιμαχόμενες ομάδες –μια κατάφορη αδικία απέναντι στους «Διάσημους».

Κατανοώ πως ένα ριάλιτι τέτοιας μορφής μπορεί να φαντάζει αποκρουστικό σε πολύ κόσμο- ειδικά στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο. Άλλωστε, όπως ίσως θυμάστε, όταν ξεκίνησε το πρώτο Big Brother, το 2001, στελέχη της ΚΝΕ είχαν αδειάσει σκουπίδια έξω από των χώρο όπου είχαν εγκλειστεί οι παίχτες. Μου κάνει ωστόσο εντύπωση που την έβδομη χρονιά της κρίσης –και δεύτερη της εθνοσωτηρίου ΠΦΑ- υπάρχουν «αριστεροί» που θεωρούν πως ο «Λαός» απειλείται από τον Ντάνο, τον Μπο, τον «Μάνατζερ Ράγκμπι» και την Λάουρα Νάργες. Επιφυλάσσομαι  φυσικά για τον Ορέστη Τσανγκ καθώς δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο οι πρόγονοί του να υπήρξαν πολέμιοι του Μεγάλου Τιμονιέρη, Μάο Τσε Τουνγκ. Επίσης δεν έχω καταλάβει τι είδους μισθοφόρος υπήρξε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Το θεωρείτε δηλαδή απίθανο  να πολέμησε στην Κολομβία εναντίον του FARC; Τέλος, αγνοώ ποια μορφή αντίστασης θα υιοθετήσουν οι «κόκκινοι» αυτοί δάσκαλοι. Ίσως να σκοπεύουν να πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τον Άγιο Δομίνικο και να ρίξουν φέιγ βολάν με φωτογραφίες σουβλακίων και κοκορετσίων για να «λυγίσουν» τους νεοφιλελέ σερβάιβερς.

Το «ζουμί» της ανακοίνωσης όμως βρίσκεται σε αυτή την φράση: «Το SKY (sic) το  κανάλι με την πιο εχθρική στάση απέναντι στους  κοινωνικούς αγώνες και την πιο φιλική στην πολιτική καταστροφής των δικαιωμάτων μας και ιδιαίτερα αυτών  της νέας γενιάς, προβάλλει ένα  ακραία διαστροφικό, ανταγωνιστικό, “αθλητικό παιχνίδι"».  Δεν πρέπει να ξεχνάμε δε πως η ανακοίνωση αυτή διαδόθηκε από γνωστό και μη εξαιρετέο site το οποίο δήθεν ασχολείται με τα θέματα της Παιδείας, στην πραγματικότητα όμως κάνει εδώ και χρόνια συστηματική προπαγάνδα  υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Η δαιμονοποίηση τέτοιας μορφής των καναλιών που δεν ακολουθούν την γραμμή της Κουμουνδούρου δεν είναι νέο φαινόμενο. Πριν μερικά χρόνια ο Τομέας Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος φυσικά παραμένει βουβός στις σεξιστικές καφρίλες των διάφορων Καμμένων) είχε βγάλει ανακοίνωση εναντίον του Mega κατηγορώντας το πώς προωθεί την κουλτούρα του βιασμού (!) μέσω της τουρκικής σαπουνόπερας Φατμαγκιούλ…

Σήμερα, και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Νίκου Παπά να δώσει άδειες μόνο στα κανάλια της αρεσκείας του, η συριζαίικη οργή έχει χτυπήσει κόκκινο και αναζητούνται όλο και πιο ευφάνταστοι τρόποι στοχοποίησης και αποδόμησης των «αντιπάλων» καναλιών.

Η αλλεργία των συριζαίων στην αντίθετη άποψη αποτελεί μια νόσο ανίατη. Όσο θα υπάρχουν  αντίθετες φωνές, θα υπάρχουν συριζαίες «φεμινίστριες» και συριζαίοι «εκπαιδευτικοί» που θα προσπαθούν να τις φιμώσουν. Και επειδή επί μνημονιακού Τσίπρα δεν περνάνε πλέον τα τσιτάτα περί «νεοφιλελευθερισμού» και «γερμανοτσολιάδων» θα χρησιμοποιούν τα διάφορα Survivor και Φατμαγκιούλ ως φερετζέ για την δυσανεξία τους στην ελευθερία του Τύπου.
Δημοσίευση: Μαρτίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Survivor και οι αρχιδιδάσκαλοι του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator