Πήγαμε στη Βουδιστική Στούπα της Κορινθίας - Pics, video

0



Το «Καλατσάκρα» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στον Βουδισμό και σημαίνει «τροχός του χρόνου» ή «κύκλοι του χρόνου». Χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει μια πολύ περίπλοκη διδασκαλία και πρακτική στο Θιβέτ. Παρά το γεγονός ότι η διδασκαλία είναι πολύ προηγμένη και περιλαμβάνει «εσωτερική» άσκηση , υπάρχει μια παράδοση να πραγματοποιούνται μεγάλες ανοικτές συγκεντρώσεις για το κοινό.

Το βουδιστικό κέντρο Κάρμα Μπέρτσεν δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό, η ιδέα της κατασκευής του γεννήθηκε το 1987 όταν ο Λάμα Όλε Νύνταλ επισκέφτηκε την περιοχή, συνεπαρμένος από την μοναδικότητα της αποφάσισε να αγοράσει ένα κομμάτι γης με σκοπό την δημιουργία κέντρου διαλογισμού. Δύο δεκαετίες μετά , τον Αύγουστο του 2010 εγκαινιάστηκε η Καλατσάκρα Στούπα που ανήκει στα βουδιστικά κέντρα του διαμαντένιου δρόμου της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου.

Τι είναι όμως η Στούπα; Οι κατασκευές αυτές σύμφωνα με τον βουδισμό εμπνέουν τον άνθρωπο να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του πνεύματος και τις απεριόριστες δυνατότητες του, δείχνουν την αρμονία του σύμπαντος , είναι ένα «βοήθημα» για διαλογισμό.
Η αλήθεια είναι πως μια βουδιστική στούπα είναι λίγο παράταιρη για τα Ελληνικά δεδομένα παρόλα αυτά αξίζει επίσκεψης και προκαλεί θαυμασμό ενώ παράλληλα φέρνει πιο κοντά δύο διαφορετικούς πολιτισμούς. Η τοποθεσία είναι μαγευτική, έχει θέα τον Κορινθιακό κόλπο και τις πλαγιές του Μαύρου όρους, ο χώρος είναι περιποιημένος και σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο …Θιβέτ!

Οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου και την δημιουργία των εγκαταστάσεων ξεκινούν πίσω στο μακρινό 1989, με τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και το επίσημο ορθόδοξο ιερατείο να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι είχαν αγοράσει το συγκεκριμένο κομμάτι γης. 

Αποκορύφωμα της εχθρικής στάσης απέναντι τους αποτέλεσε ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων το 1996. Τελικά το 2004, ελέω των ολυμπιακών αγώνων και των οδηγιών για της κατασκευή θρησκευτικών ναών προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αθλητές απ΄όλο το κόσμο, δρομολογήθηκε η παραχώρηση άδειας για να ολοκληρωθεί η στούπα και από το 2005 λειτουργεί κανονικά.

Το μέρος είναι πανέμορφο και αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς. Για όσους ενδιαφέρονται,  οι άνθρωποι στο βουδιστικό κέντρο είναι ιδιαίτερα φιλικοί και εγκάρδιοι και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την παραμονή στο χώρο και την φωτογράφηση.


Δείτε και αυτά τα βίντεο:



ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ:


Δημοσίευση: Μαρτίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πήγαμε στη Βουδιστική Στούπα της Κορινθίας - Pics, video"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator