H MIT φακελώνει Έλληνες και πολίτες 38 χωρών

0



Ένα απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αποδεικνύει ότι όχι μόνο υπάρχει ειδική κρατική υπηρεσία στην Τουρκία που ελέγχει το Διαδίκτυο, αλλά φακελώνει και Έλληνες πολίτες, τους οποίους χακάρει έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση στους προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς τους παρότι εκείνοι δεν βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, στο συγκεκριμένο έγγραφο προτείνεται επιβολή απαγόρευσης πρόσβασης στα sites και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τριών μειονοτικών δημοσιογράφων στη Θράκη, αποκαλύπτοντας έτσι ότι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή αποφασίζει σε ποιους μειονοτικούς θα μπει φίμωτρο. Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρεται στους Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου. Πρόκειται για τρεις δημοσιογράφους που βγάζουν το περιοδικό «Azinlikca» στη Θράκη και διαχειρίζονται μια ιστοσελίδα που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού προξενείου.

Όταν προ καιρού ο Εβρέν Ντεντέ επιχείρησε να επισκεφτεί την Τουρκία έμαθε έκπληκτος ότι του είχε απαγορευτεί η είσοδος μετά από ειδικό αίτημα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι απαγορεύτηκε και η πρόσβαση Τούρκων χρηστών του Διαδικτύου και στην ιστοσελίδα του «Azinlikca», όπως έχει συμβεί και με άλλες ανεξάρτητες ιστοσελίδες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατηγορίες που προσάπτονται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Κατηγορούνται λοιπόν οι τρεις μειονοτικοί δημοσιογράφοι ότι επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τους διορισμένους μουφτήδες και να θέσουν υπό τον έλεγχο της «ελληνικής διοίκησης» (!) τις εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες της μουσουλμανικής μειονότητας. Στην πραγματικότητα, ο χαρακτηρισμός «ελληνική διοίκηση» σε επίσημο τουρκικό έγγραφο καταργεί το ελληνικό κράτος! Το παραπάνω ακραίο περιστατικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεμονωμένο και να εξηγηθεί από τη χρόνια ελληνοτουρκική διένεξη αν δεν υπήρχαν αντίστοιχες δράσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία. Εκεί, όμως, η υπόθεση προσέλαβε πολιτικές διαστάσεις.

Φακελώνουν Τούρκους και Κούρδους μετανάστες

Στη Γερμανία ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να κατασκοπεύουν εντός της γερμανικής επικράτειας. Η εξαγγελία αυτή έγινε αμέσως μετά την έναρξη έρευνας, με εντολή των εισαγγελικών αρχών, για πιθανές κατασκοπευτικές δραστηριότητες Τούρκων ιμάμηδων. Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές ασφαλείας επιβεβαίωσαν πως Τούρκοι ιμάμηδες φακέλωναν Τούρκους και Κούρδους μετανάστες - ακόμα και όσους έχουν πολιτογραφηθεί Γερμανοί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών να δρουν στη Γερμανία ενάντια στα γερμανικά συμφέροντα και γι’ αυτόν τον λόγο διαμαρτυρόμαστε», τόνισε ο Μάασεν σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, μάλιστα, η γερμανική Αστυνομία συνέλαβε έναν Τούρκο 31 ετών ως ύποπτο για παροχή πληροφοριών σε Τούρκους μυστικούς πράκτορες για Κούρδους που ζουν στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας. Η ανακοίνωση ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με σοβαρές υποψίες ότι δουλεύει για την τουρκική κατασκοπεία και παρέχει πληροφορίες για Κούρδους που διαβιούν στη Γερμανία, τις διευθύνσεις τους, τις επαφές τους και την πολιτική τους δραστηριότητα».

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία του Erdogan εξάγει τις εσωτερικές συγκρούσεις της στην Ευρώπη. Αυτό επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της Ολλανδίας, όπου οι αρχές ασφαλείας έχουν από καιρό καταγγείλει ιμάμηδες-πράκτορες που φακελώνουν άτομα τουρκικής και κουρδικής καταγωγής. Έχουν, μάλιστα, δηλώσει πως θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε παρέμβαση που επιχειρεί το «μακρύ χέρι» της Άγκυρας. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Χάγη εκλήθη στο υπουργείο των Εξωτερικών, όταν Τούρκος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι είχε συντάξει κατάλογο οπαδών του Gulen στην Ολλανδία.

Η Τουρκία βάζει το πόδι της στην Ευρώπη, μέσω της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), η οποία ελέγχει όχι μόνο τα τζαμιά στην Τουρκία αλλά επίσης στέλνει προσωπικό και στο εξωτερικό. Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία τους ότι η κρατική Diyanet έχει εδώ και καιρό παρεκκλίνει από τα θρησκευτικά της καθήκοντα και έχει μετατραπεί σε άτυπο κατασκοπευτικό δίκτυο ελεγχόμενο από τη ΜΙΤ.

Σε όλο τον κόσμο

Σε ενημέρωση, μάλιστα, τουρκικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η εν λόγω υπηρεσία παραδέχτηκε ότι συγκέντρωσε, μέσω ιμάμηδων, πληροφορίες από 38 χώρες για τις δραστηριότητες «υπόπτων». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι ιμάμηδες συγκέντρωσαν πληροφορίες και απέστειλαν εκθέσεις από την Αμπχαζία, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γεωργία, την Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Καζακστάν, την Κένυα, το Κιργιστάν, το Κόσοβο, τη Λιθουανία, την ΠΓΔΜ, τη Μογγολία, τη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν, την Τανζανία, το Τουρκμενιστάν και την Ουκρανία.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, μάλιστα, λέγεται ότι έχουν στρατολογήσει χάκερ οι οποίοι χρηματοδοτούνται από μυστικό κονδύλι για να παραβιάζουν συστήματα ασφαλείας και να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες. Με τον τρόπο αυτό υποκλέπτονται πληροφορίες, όπως ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθείται η διαδικτυακή δραστηριότητα αντιφρονούντων, όπου και αν βρίσκονται αυτοί. Όπως και άλλες μυστικές υπηρεσίες, η ΜΙΤ είναι σε θέση να χακάρει διάφορες συσκευές και να εγκαθιστά λογισμικό που καταγράφει συνομιλίες και παίρνει φωτογραφίες. Το καθεστώς Erdogan έχει επενδύσει πολλά χρήματα έτσι ώστε η μυστική υπηρεσία να έχει τη δυνατότητα να χακάρει τηλέφωνα χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι κάτοχοί τους. Διαθέτει, μάλιστα, τεχνολογία που δεν αφήνει περιθώρια στους χρήστες κινητών ή υπολογιστών να αντιδράσουν σε πιθανό χακάρισμα.

Η παρακρατική JITEM

Στην επιχείρηση αυτή δεν συμμετέχουν μόνο στελέχη και συνεργάτες της ΜΙΤ, αλλά και τα μέλη της επισήμως διαλυθείσας JITEM. Πρόκειται για την αμαρτωλή μυστική υπηρεσία της Στρατοχωροφυλακής, που είχε άμεσες επαφές με την τουρκική μαφία και είχε κατηγορηθεί για πλήθος δολοφονιών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το δίκτυο της άλλοτε JITEM λειτουργεί ως ένα είδος παρακρατικής ομάδας η οποία ελέγχεται από το καθεστώς Erdogan, αλλά έχει το ελεύθερο να συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πράκτορες της JITEΜ πρωταγωνίστησαν στην προώθηση ετησίως προς την Ελλάδα τουλάχιστον 50.000 παράνομων μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Βορείου Αφρικής.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "H MIT φακελώνει Έλληνες και πολίτες 38 χωρών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator