Το «τερμάτισε» ο Ερντογάν! Απαγόρευσε το περιοδικό Elle ως… ακατάλληλο για ανήλικους

0



Θα μείνει χαραγμένος στην ιστορία και όχι για καλό λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν με αυτά που κάνει.

Μετά τις διώξεις ανθρώπων, συλλήψεις δημοσιογράφων και εκδοτών και «λουκέτα» σε εφημερίδες και sites, αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρό του το πασίγνωστο περιοδικό μόδας, Elle.

Πως; Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκική έκδοση του περιοδικού Elle κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους και η… επιτροπή κρίσης ακατάλληλων εκδόσεων αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς!

Και ποιοι είναι αυτοί; Το περιοδικό μόδας θα πρέπει να αναγράφει στο εξώφυλλό του τη φράση «ακατάλληλο για ανηλίκους». Επίσης, απαγορεύει στο περιοδικό να διαφημίζεται για να αυξήσει τις πωλήσεις του(!) και δεν θα μπορεί να βρίσκεται στα φανερά σημεία των εφημεριδοπωλών!

Η επιτροπή αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση κειμένων και φωτογραφιών του τεύχους του Μαρτίου!

Σύμφωνα με την επιτροπή, το τεύχος Μαρτίου είχε «άσεμνο περιεχόμενο» αλλά δεν διευκρινίζεται ποιο ήταν αυτό. Πλέον, το Elle στην Τουρκία θα πωλείται μόνο μέσα σε φάκελο ή σε πλαστικό περιτύλιγμα και πρέπει να αναφέρει το «ακατάλληλο για ανηλίκους»!

Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα περιοδικό μόδας… «διώκεται» στην Τουρκία. Το 2015 στην ίδια θέση είχε βρεθεί και το Cosmopolitan, όταν είχε απαιτηθεί το περιοδικό να πωλείται τυλιγμένο σε αδιαφανές περιτύλιγμα και να μην επιτρέπεται να πωλείται σε ανηλίκους. Αλλά τότε η επιχείρηση «απαγόρευσης» είχε πέσει στο κενό.
Δημοσίευση: Μαρτίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το «τερμάτισε» ο Ερντογάν! Απαγόρευσε το περιοδικό Elle ως… ακατάλληλο για ανήλικους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator