«Ρουκέτες» Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ! «Η κυβέρνηση να αντιταχθεί στον κανιβαλισμό»

0



Με ένα άρθρο- «φωτιά» στην Εφημερίδα των Συντακτών για τη ΔΕΗ και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης καλεί την κυβέρνηση να αντιταχθεί στον «επιχειρούμενο κανιβαλισμό» όπως αναφέρει της ΔΕΗ.

Με αυτό τον τρόπο παίρνει σαφέστατες αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική, αφού για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση η κυβέρνηση φαίνεται να συμφωνεί στην απαίτηση των δανειστών να πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγορεί τους δανειστές πως σκοπός τους είναι να εξευτελίσουν τη ΔΕΗ και να την πουλήσουν, έναντι εξευτελιστικών τιμών, σε ευρωπαϊκά και εγχώρια συμφέροντα.

«Γιατί λοιπόν σήμερα οι θεσμοί αγνοούν ό,τι είχε προηγουμένως, μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση, συμφωνηθεί; Γιατί θέτουν ζητήματα έξω από τα όρια της συμφωνίας, επαναφέροντας σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ;», αναρωτιέται και δίνει ο ίδιος την απάντηση.

«Πρόκειται για μια επίθεση που στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτή την επίθεση συμπράττουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη των διαπραγματευτικών κλιμακίων από τη μεριά των δανειστών παίζουν, απ’ ότι λέγεται, ακριβώς αυτό τον ρόλο, της προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων που δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος, ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών, ούτε όμως θεωρώ πως η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Δημοσίευση: Μαρτίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Ρουκέτες» Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ! «Η κυβέρνηση να αντιταχθεί στον κανιβαλισμό»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator