Αθάνατοι... Ελληνάρες!!!

0



Έχουν γραφτεί πολλά για την ανόητη μουσίτσα, την μικρή Ολλανδέζα που τα έβαλε με τα ποτά και τα ξενύχτια των χωρών του Νότου. Χιλιάδες λέξεις στο βωμό μιας βλακώδους άποψης ενός αποτυχημένου τεχνοκράτη – αγελαδοτρόφου. Είναι πράγματι ανοίκειο να επιτίθεσαι με τρόπο καθολικό, να κατηγορείς συλλήβδην τέσσερις χώρες και να θέλεις να αναδείξεις τη δική σου ανωτερότητα. Φαίνεται ότι ο Γερούν και οι λοιποί Ολλανδοί κάνουν πολύ παρέα με τους απογόνους της… Αρείας Φυλής και γι’ αυτό έχουν κόμπλεξ ανωτερότητας.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι είπε ο Ολλανδός αγελαδοτρόφος αλλά πώς αντέδρασαν στην Ελλάδα και τι ακριβώς είναι το πρόβλημα που έχουμε ως λαός.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα άρθρα, τις αναλύσεις και τα σχόλια του διαδικτύου θα καταλάβει και γιατί η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε. Γιατί η Ελλάδα απολογείται και παρακαλά χώρες όπως η Ολλανδία που στο κάτω – κάτω στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν με τους Γερμανούς.

Πρώτα – πρώτα οι «απαντήσεις» στην πρόκληση της ανόητης μουσίτσας είχαν ξεκάθαρο σεξιστικό προσανατολισμό. Από το πώς οι Βόρειοι δεν πηδάνε τις γυναίκες τους μέχρι την «πρόσκληση» στις μικρές Ολλανδέζες να έλθουν να περάσουν καλά από τους Greek Lovers. Γίναμε δηλαδή χειρότεροι από τους Ολλανδούς που μας κατηγορούν γιατί πίνουμε ή γιατί έχουμε γκόμενες. Σεξισμός, αμετροέπεια, προσπάθεια να δείξουμε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ… άντρες και καλό είναι να μην μας κολλάνε οι… αδελφές και άλλα τέτοια.

Σιγά παιδιά την αντρίλα. Κρατείστε την για καλύτερες ημέρες και σίγουρα όχι για την κάθε παπάτζα που λένε οι βλάκες προτεστάντες.

Αντί να αντιμετωπίσουμε με χιούμορ όλο αυτό το ανόητο παραλήρημα μόνο που δεν δείξαμε τα… αχαμνά μας για να αποδείξουμε πόσο άντρες είμαστε. Μπάστα με την βλακεία, δεν χρειάζεται να συναγωνιζόμαστε με τον Γερούν και την παρέα του.

Όμως, εκείνο που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η αντιμετώπιση ορισμένων «αριστερούληδων» οι οποίοι επιτέθηκαν σε όσους είπαν ότι λίγο – πολύ ο Ντάισελμπλουμ είχε δίκιο έστω κι αν τα είπε χοντροκομμένα. Στο λεξικό προστέθηκε μια ακόμη λέξη «Ολλανδοτσολιάς» κατά το «Γερμανοτσολιάς» που χαρακτήριζαν όποιον τολμούσε να πει ότι μπορεί να έχουν και δίκιο σε πολλά οι δανειστές. Θα θυμάστε τι γινόταν από το 2010 και κυρίως την περίοδο 2012-2014. Όποιος δεν ήταν με τον Τσίπρα που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και μαζί την μαντάμ Μέρκελ ήταν Γερμανοτσολιάς, προδότης, που θα τον κρεμούσαν και άλλα τέτοια.

Όποιος σήμερα έχει διαφορετική άποψη από την συνηθισμένη νεοελληνική αντρουά είναι «Ολλανδοτσολιάς».

Μήπως όμως πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε αν τελικά ο αγελαδοτρόφος έχει και μια δόση αλήθειας, παρά το γεγονός ότι η γενίκευση είναι λανθασμένη;

Την εποχή του Ανδρέα που κατασπατάλησε τα ΜΟΠ την ξεχάσαμε; Τι έγιναν όλα εκείνα τα δισεκατομμύρια που αποκτήθηκαν χάρη στις προσπάθειες που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βάζοντας την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ; Μήπως έγιναν πράγματι γυναίκες και ποτά αντί για έργα ανάπτυξης;

Αλλά και τη δεκαετία του ’90 τα ίδια δε ζήσαμε. Τα ΕΣΠΑ, οι κοινοτικές επιδοτήσεις στους αγρότες, τα κονδύλια για έργα υποδομής μήπως να θυμηθούμε που πήγαν στο μεγάλο τους μέρος; Σε κολλητούς εθνικούς εργολάβους που έφτιαχναν δρόμους με κόστος διπλάσιο από το κανονικό.

Μήπως έγιναν κωλόμπαρα στην Εθνική με τους αγρότες να τα κατασπαταλάνε χωρίς φειδώ και να μην κάνουν τίποτε για να αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας; Δεν ξέρουμε και δεν έχουμε ακούσει τίποτε άραγε για τα «ευαγή» ιδρύματα ή σκυλάδικα; Για τα… Τζόνια Γουόκερ και τα Κατυσάρια δεν έχουμε ακούσει ποτέ;

Για τις γκόμενες από την ανατολική Ευρώπη που πληρώθηκαν μια χαρά από λεφτά που έπρεπε να δοθούν για να γίνει αυτή η χώρα σύγχρονη;

Άραγε εκείνες οι Πόρσε που «όργωναν» τον θεσσαλικό κάμπο που πήγαν;

Εκείνες οι χιλιάδες τυφλοί, κουτσοί και κουλοί που έπαιρναν επιδόματα και συντάξεις παρ’ ότι δεν είχαν τίποτε; Ή οι… αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που μια ζωή έγιναν συνταξιούχοι τους ξεχάσαμε;

Ας βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, ας κάνουμε μια στοιχειώδη αυτοκριτική ως λαός και βεβαίως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει όλο το πολιτικό σύστημα.

Δισεκατομμύρια από κοινοτικά κονδύλια ή από δανεικά που πήραμε για να καλύψουμε τα ελλείμματα τόσων ετών ξοδεύτηκαν και σε ποτά και σε γυναίκες, και σε σπίτια και σε αυτοκίνητα. Είναι η αλήθεια ότι τα περισσότερα τα έφαγαν συγκεκριμένοι μεγαλόσχημοι, αλλά κάτι τσιμπήσαμε κι εμείς στο τσιμπούσι που στήθηκε από τη δεκαετία του ’80 και μετά.

Αγοράσαμε εξοπλιστικά και οι μίζες έπεφταν σύννεφο. Τίγκαραν στα εκατομμύρια οι εθνικοί κατασκευαστές και οι εθνικοί προμηθευτές. Η διαπλοκή και τα τζάκια με τι λεφτά στήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια; Η Μύκονος, η Ψαρού και οι σαμπάνιες με 20 χιλιάρικα το μπουκάλι πώς πληρώνονταν; Με λεφτά που βγήκαν από κόπο ή με την άνεση ότι άλλα κορόιδα πλήρωναν και πέρασαν καλά δεκάδες πολιτικοί μας, τα τσιράκια τους, δημοσιογράφοι, εκδότες και πολλοί άλλοι που συναντούσαμε στις ξαπλώστρες της Ψαρούς;

Αλλά μήπως και σήμερα τα ίδια δεν συμβαίνουν; Που είναι τα κονδύλια για τους μετανάστες σύντροφοι Συριζαίοι;

Μήπως κάποτε δεν φωνάζαμε «Ρωσίδες, πούρα και Καγιέν, δεν θα τα πάρεις καριόλη Ολι Ρεν»;

Εντάξει, λοιπόν, να βρίσουμε την Ολλανδή νυφίτσα κι όταν έρθει και στην Ελλάδα να του δείξουμε πόσο άντρες Ελληνάρες είμαστε. Θα λύσουμε, όμως, το πραγματικό πρόβλημα που έχουμε; Θα φέρουμε πίσω τα λάθη που κάναμε; Θα βάλουμε μυαλό για να γίνουμε μια κανονική χώρα;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αθάνατοι... Ελληνάρες!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator