Ποιοι έκλεισαν το στόμα της εισαγγελέως Ράικου;

0



Πριν από λίγες ημέρες το Antinews σας αποκάλυπτε το σχέδιο της κυβέρνησης για άλωση της Δικαιοσύνης με χτυπήματα κατά δικαστών οι οποίοι δεν είναι της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και της παρέας του Μαξίμου. Γνωρίζαμε το όνομα του δικαστικού, όμως, για λόγους προστασίας του δεν το είχαμε αποκαλύψει.

Το… αποκάλυψε, όπως και τις προθέσεις της μαφίας του Μαξίμου η εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη. Μια ακόμη καλοσχεδιασμένη αποστολή του εν λόγω δημοσιογράφου εξετελέσθη και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου παραιτήθηκε από τη θέση της και με μια επιστολή – κόλαφο τονίζει ότι αυτή δεν πρόκειται να γίνει Ιφιγένεια «στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή, δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας».

Η γνωστή για τις… αποστολές που αναλαμβάνει εφημερίδα κατηγόρησε τη Ράϊκου για απόκρυψη στοιχείων σε υποθέσεις όπως η Novartis ή αυτή του Παπαντωνίου. Ουσιαστικά την «τελείωσε» καταγγέλλοντάς ότι προφανώς θέλει να κουκουλώσει αυτές τις τόσο σημαντικές υποθέσεις. Όποιος γνωρίζει το χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικά την κ. Ράϊκου καταλαβαίνει ότι κάτι βρόμικο παίζεται και το οποίο στήθηκε στα υπόγεια του Μαξίμου αλλά και εκεί που ο Βαξεβάνης συναντάται με τον Κρέτσο, τον Καρτερό και άλλους πολλούς κυβερνητικούς και μη οι οποίοι ήθελαν πάντα μια αριστερή «Αυριανή» για να εκτελούν συμβόλαια.

Η κ. Ράϊκου ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την αντικατάσταση της στη θέση που κατέχει επί σειρά ετών, αναφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως αισθάνεται ότι δεν απολαμβάνει τη θεσμική προστασία που δικαιούται. Η Εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται στην επιστολή της προς την Προϊσταμένη της, να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην έρευνα για τη φαρμακευτική Novartis, υπόθεση για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει συλλέξει "ουσιώδη και κρίσιμα στοιχεία". Η κ. Ράικου φέρεται να υποστηρίζει ότι από την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων, κυρίως γιατρών, δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της φαρμακευτικής στην Ελβετία, ενώ αντίστοιχα φαίνεται να έχουν εντοπιστεί και απευθείας πληρωμές σε νομικά πρόσωπα, που κατά την εκτίμηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς, χρησίμευαν ως "οχήματα" για την κάλυψη και διακίνηση παράνομων αμοιβών.

Η κ. Ράικου φαίνεται να αναφέρει στην επιστολή της προς την κ. Δημητρίου πως το ποσό για το οποίο βρέθηκαν στοιχεία δωροδοκίας από τη φαρμακευτική είναι περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας Διαφθοράς τονίζει πως τα χρήματα αυτά προμηνύουν "πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς".

Η Εισαγγελέας, επίσης, φαίνεται να αναφέρει στην επιστολή της ότι ενώ οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν εστιάσει στη σημαντικότατη υπόθεση της φαρμακευτικής, η ίδια έγινε αντικείμενο στοχοποίησης από "συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα" σε χρόνο που "ήταν κοινό μυστικό ότι έχουμε τα πρώτα σημαντικά στοιχεία στην κατοχή μας που αποδείκνυαν περίτρανα τη μεγάλη διαφθορά, αλλά και το μηχανισμό με τον οποίο δωροδοκούνταν οι ως άνω κρατικοί λειτουργοί".

Η Εισαγγελική λειτουργός παραθέτει, επίσης, στην επιστολή της στοιχεία που αφορούν στις έρευνες των Εισαγγελέων Διαφθοράς που οδήγησαν στη δίωξη του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, ενώ αναφορά κάνει και στις δικογραφίες που εστάλησαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου.

Η παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews δεν έγινε γιατί η εισαγγελέας φοβήθηκε ότι θα έβγαινε κάτι εναντίον της. Έγινε διότι κατάλαβε ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης, η οποία έχει διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση, την «άδειασε» και δεν την προστατεύει απέναντι σε επιθέσεις σαν κι αυτές της εν λόγω εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η κ. Ράικου φέρεται να έχει βρει συγκλονιστικά στοιχεία που συνδέουν την φαρμακευτική εταιρεία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι καλά γνωρίζοντες λένε ότι η Novartis ενδεχομένως να έχει δραστηριότητα και τα τελευταία δύο χρόνια, με χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων κομμάτων και προσώπων.

Κάποιοι θέλησαν να κλείσουν το στόμα της Ράϊκου και να αποτρέψουν την αποκάλυψη των στοιχείων αυτών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμείς εδώ στο Antinews γνωρίζαμε εδώ και δύο εβδομάδες ότι ετοιμάζεται επίθεση κατά… αντιφρονούντα δικαστή. Σχεδίαζαν δηλαδή να χτυπήσουν τη Ράϊκου για να μη βγει στη φόρα κανένα πόρισμα – φωτιά που θα εμπλέκει και στελέχη της παρούσας κυβέρνησης.

Όμως, αυτά δεν μένουν εύκολα κρυφά. Κάποιος… τρελός θα τα πάρει στο κρανίο και θα αποκαλύψει το τι έχει συμβεί με τις χρηματοδοτήσεις και αν υπάρχει εμπλοκή της κυβέρνησης. Και θα αποκαλυφθεί ποιοι ήθελαν εσπευσμένα να βουλώσουν το στόμα της Ράϊκου.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιοι έκλεισαν το στόμα της εισαγγελέως Ράικου;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator