Βασίλης Νανόπουλος: Καθυστερεί να αντιμετωπίσει βασικά θέματα καθημερινότητας ο Δήμος Κορινθίων

0



Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 23.3.2017 και προ ημερησίας διατάξεως έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα της αδυναμίας και αδιαφορίας του δήμου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους αδέσποτους σκύλους που πεινασμένοι και κακοποιημένοι σε αγέλες επιτίθενται σε συμπολίτες μας . Με βάση τα στοιχεία του Νοσοκομείου Κορίνθου από 1.1.2016 μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2017 ένας μεγάλος αριθμός πολιτών – για την ακρίβεια 257- υπήρξαν θύματα από επίθεση σκύλων και ζήτησαν νοσηλεία στο νοσοκομείο . Η συμμαχία πολιτών έχει υποβάλλει προτάσεις κατ επανάληψη για την σύμφωνα με το νόμο λύση του προβλήματος .

Θέσαμε επίσης το επείγον θέμα της βελτίωσης των αγροτικών δρόμων που σε πολλές περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι για πεζούς και οχήματα .Η πρόεδρος της κοινότητος Σολομού έχει δώσει φωτογραφίες στην τεχνική υπηρεσία που δείχνουν το μέγεθος του κινδύνου . Ζητήσαμε επίσης παρέμβαση στην εταιρία του φυσικού αερίου για να διορθώσει κακοτεχνίες που εμποδίζουν τους αγρότες να επισκεφτούν και να καλλιεργήσουν τα κτήματα τους.

Στο πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης που ήρθε για συζήτηση με τις υπογραφές της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας , στηρίξαμε το δίκαιο αίτημα για επαναπρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου των 42 απολυθέντων οι οποίοι το 2016 εργάζονταν στην καθαριότητα . Ο δήμος έχει ανάγκη να βελτιώσει την καθαριότητα και οι εργαζόμενοι θα συμβάλουν σημαντικά σε αυτό . 321 δήμοι από τους 325 στη χώρα εφαρμόζουν τον νόμο που αρνείται να εφαρμόσει ο δήμος Κορινθίων . Τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας ότι καταργείται η αυτοτέλεια των δήμων, δεν μας δίνει χρήματα η κυβέρνηση ,θα προσλάβουμε μονίμους ποιος ξέρει πότε , θα αυξηθούν 15% τα δημοτικά τέλη, πρέπει κόψουμε έργα κλπ δεν έχουν καμία λογική βάση .

Δεν χρειάζεται να κοπεί κανένα έργο ούτε να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη ,αρκεί να περιοριστεί το απόθεμα του ταμείου του δήμου που είναι ανθηρό όπως λέει ο κ Πνευματικός . Ακόμα και αν δεχθούμε ότι οι 65.000 δημότες θα πληρώσουν τις 500.000 € μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτό αντιστοιχεί σε 7,7 € το χρόνο ανά κάτοικο δηλαδή 0,65 € ανά κάτοικο ανά μήνα .Κατά συνέπεια λαϊκίζει ανεύθυνα η πλειοψηφία του δήμου Κορινθίων και ταλαιπωρεί δημότες και άνεργους . Πριν λίγο καιρό μας έλεγε ότι φταίει η κυβέρνηση ,φταίει η τρόικα που δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις ο δήμος , τώρα που η κυβέρνηση το επιτρέπει γιατί δεν προσλαμβάνει ? Ένα άλλο σημείο που πρέπει να αναφέρουμε είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά μέρους της πλειοψηφίας προς τους εκπροσώπους των απολυθέντων με χειροδικίες, φωνές, σπρωξιές κλπ που έκανε ρεζίλι πανελλαδικά το δήμο Κορινθίων από το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση .

Στα θέματα της στελέχωσης των επιτροπών και νομικών πρόσωπων καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό της μείζονος μειοψηφίας από την ΔΕΥΑΚ και την ΔΑΕΚ στις οποίες μετά την άρνηση της ελάσσονος μειοψηφίας να πάρει τακτική θέση , η μειοψηφία εκπροσωπείται από το ίδιο πρόσωπο τον κ Πιέτρη που επίσης μετέχει στο λιμενικό ταμείο ως αντιπρόεδρος και στο προεδρείο ως γραμματέας. Να σημειωθεί ότι ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας ο κ Πιέτρης και στις τρεις περιπτώσεις προτάθηκε από τον κ Πνευματικό και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία . Αυτή την ενέργεια εμείς θεωρούμε <<δημοφοβία>> , δημοκρατική πάντως δεν είναι .

Γιατί δεν θέλουν να είμαστε παρόντες στα νομικά αυτά πρόσωπα ΔΕΥΑΚ και ΔΑΕΚ ? Φοβούνται κάτι από την παρουσία μας ? Γιατί δεν μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε ως παρατηρητές τις συνεδριάσεις λέγοντας ότι είναι ιδιωτικές εταιρίες η ΔΕΥΑΚ και ΔΑΕΚ ?

Στο θέμα της διακοπής της λειτουργίας κοινωνικών δομών που επιδοτούνταν από το ΕΣΠΑ (κοινωνικό υπνωτήριο, κοινωνικό φαρμακείο, τράπεζα χρόνου ,διημέρευση κλπ ) τονίσαμε την ανάγκη συνεργασίας με την περιφέρεια που πλέον έχει την αρμοδιότητα . Δεν μπορεί οι κακές προσωπικές σχέσεις του κ Πνευματικού με τον κ Τατούλη να στερούν τις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας από τους έχοντες ανάγκη

Η σχέση δήμου και περιφέρειας πρέπει να είναι θεσμική και όχι προσωπική . Δεν μπορεί σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου να λειτουργούν οι δομές πλην Κορινθίας όπου το συντονιστικό ρόλο έχει ο δήμος Κορινθίων ως ο μεγαλύτερος δήμος .

Στα λοιπά θέματα ημερήσιας διάταξης συμφωνήσαμε και ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.


Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος: Καθυστερεί να αντιμετωπίσει βασικά θέματα καθημερινότητας ο Δήμος Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator