Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ασυνείδητων πρώην βουλευτών

0



Δώστε τα ονόματα αυτών των ασυνείδητων στη δημοσιότητα. Για να τους κυνηγάνε οι πολίτες όπου τους βρίσκουν. Αυτή είναι η μόνη δημοκρατική κίνηση που οφείλει να κάνει ο πρόεδρος της Βουλής για τους συνταξιούχους βουλευτές που έχουν φεσώσει τους πολίτες με 180.000 ευρώ δανεικά και αρνούνται να τα επιστρέψουν!

Και για όσους δεν είναι ενήμεροι, αποκαλύφθηκε από δημοσιογράφους, ως συνήθως, ότι μερικές δεκάδες βουλευτών χρωστάνε περί τα 700 χιλιάρικα από δάνεια που έχουν πάρει από τη Βουλή με τους ευνοϊκούς όρους που απολαμβάνουν όλοι οι βουλευτές όλα τα χρόνια στις δανειοδοτήσεις. Όροι που δεν τους ονειρεύονται οι πολίτες, οι οποίοι χαρατσώνονται από τις τράπεζες σε αντίθεση με τους βουλευτές που απολαμβάνουν προνομιακά επιτόκια και χρονικά όρια αποπληρωμής.

Αυτά τα δάνεια που δεν πληρώνονται είναι από έναν ειδικό λογαριασμό αλληλοβοηθείας της Βουλής, ο οποίος τροφοδοτείται από τις αμοιβές των βουλευτών, τις οποίες πληρώνουν οι πολίτες, είτε είναι ψηφοφόροι είτε όχι.

Παρακάμπτω το θέμα της χαριστικής αντιμετώπισης των «εθνοπατέρων» από τις τράπεζες για τα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, με χαμηλότερα επιτόκια απ' όσα χρεώνονται οι εργοδότες των βουλευτών. Οι πολίτες. Και μένω στους μπαταχτσήδες των ευνοϊκών δανείων που αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, οι εν ενεργεία βουλευτές ξεχρεώνουν κανονικά τα δικά τους, γιατί τους παρακρατείται από το μισθό περίπου ένα τρακοσάρι ευρώ κάθε μήνα. ΤΟ πρόβλημα υπάρχει με τους συνταξιούχους βουλευτές, που ενώ έχουν τα απαιτούμενα εισοδήματα δεν πληρώνουν!

Και δεν πληρώνουν παρ' όλο που η Βουλή τους έδωσε την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα 180 χιλιάρικα χρέη τους σε ευνοϊκές δόσεις! Σύμφωνα με την ομολογία του ίδιου του πρόεδρου της Βουλής, πρόκειται για «στρατηγικούς κακοπληρωτές»

Πληροφορώ τους αναγνώστες ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές παίρνουν από δύο μέχρι και 5 συντάξεις! Τη βουλευτική και όσες επαγγελματικές ή επικουρικές και προνοιακές έχουν από τις άλλες απασχολήσεις τους. Και η βουλευτική καταβάλλεται με ένα ποσοστό της αφορολόγητο! Και την παχυλή αυτή βουλευτική σύνταξη την παίρνουν με 6-8 χρονάκια στα έδρανα της Βουλής, την ώρα που οι πολίτες πρέπει να δουλεύουν από 52 μέχρι 67 χρόνια για να πάρουν στο τέλος ψίχουλα!

Όπως καταλαβαίνουν οι πολίτες, αυτοί που έχουν και δεν πληρώνουν είναι απλώς τομάρια. Για πολλούς λόγους.

Ο ένας είναι η αναισθησία απέναντι στο λαό, που έχει φτάσει στα όρια της υπερσυμμετοχής του σε φόρους.

Ο δεύτερος είναι η αναισθησία τους απέναντι σ' αυτούς που τους έφεραν στα βουλευτικά έδρανα και οι οποίοι υποφέρουν.

Ο τρίτος είναι η αναισθησία τους απέναντι στην ευθύνη που έχουν για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Επειδή έχουν συμβάλει με τη χυδαία τους νοοτροπία στη διαφθορά του τόπου.

Ο τέταρτος είναι η χυδαία τους νοοτροπία να κλέβουν το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το ταμείο όλων μας, με το να μην πληρώνουν τα χρωστούμενά τους.

Και όλη αυτή η χυδαιότητά τους μαρτυράει και τον τρόπο που βουλεύτηκαν, και τον τρόπο που διοίκησαν τη χώρα όσοι είχαν τέτοιες καρέκλες, και τον τρόπο που νομοθέτησαν νόμους, και τον τρόπο που διέφθειραν με ταξίματα και ρουσφέτια τους πολίτες που είχαν ανάγκη για μια δουλειά, ένα κρεβάτι νοσοκομείου, μια οικοδομική άδεια, ρεύμα και νερό σ ένα κράτος που σχεδόν τίποτε δε λειτουργεί χωρίς λάδωμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής… απείλησε ότι θα στείλει τις υποθέσεις τους στις εφορίες. Το ότι απειλεί σημαίνει ότι τους παρακαλάει να πληρώσουν. Τους χαϊδεύει. Αλλιώς θα τους είχε στείλει ήδη στους εφόρους. Και το ότι θα τους στείλει στις εφορίες δε σημαίνει ότι αυτοί θα πληρώσουν κιόλας! Επειδή δεν πληρώνουν γιατί ακριβώς ξέρουν πώς (δεν) δουλεύει το ελληνικό δημόσιο και πώς οι μπαταχτσήδες που ξέρουν τους διαδρόμους τη βγάζουν τζάμπα. Αυτοί το έχουν χτίσει και το ξέρουν. Και ξέρουν και ότι ένα σωρό έφοροι θάβουν στα συρτάρια υποθέσεις «επιφανών προσώπων».

Αντί να τους χαϊδεύει, λοιπόν, ο πρόεδρος της βουλής καλύτερα θα έκανε αν έδινε τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Επειδή η διαπόμπευση είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο αποτροπής της αναισθησίας και της γαϊδουριάς. Οι αρχαίοι αναρτούσαν στα κέντρα των ιερών και των πόλεων τα ονόματα τέτοιων ανθρώπων. Οι νέοι έχουν εφεύρει τα προσωπικά δεδομένα και την επαγγελματική ή ταξική αλληλεγγύη για να κρύβονται οι απατεώνες.

Και ταυτόχρονα, καλύτερα θα έκανε ο πρόεδρος της Βουλής και τα άλλα ιδρύματα αν έκοβαν τα κάθε λογής προνόμια των βουλευτών. Όποιος καίγεται να εκπροσωπεί το λαό ας ζει με όσα και ο λαός. Για να τον πονάει η τσέπη του και όταν νομοθετεί.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ασυνείδητων πρώην βουλευτών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator