ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πρόταση του Τ. Πιέτρη για συνεχή επιμόρφωση μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας

0


Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Κόρινθος 2014-2019» Τιμολέων Πιέτρης κατέθεσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση για συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μαθητών των σχολείων του Δήμου σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Ο κος Πιέτρης ανέφερε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία στην χώρα μας κάθε χρόνο συμβαίνουν 22.000 περίπου τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο 2.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 32.000. Από το σύνολο των τραυματισμένων οι 4.000 είναι σοβαρά κι από αυτούς το 15% καταλήγουν στο θάνατο, ενώ πολλοί μένουν ανάπηροι. Επίσης είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα μεταξύ των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων συμπεριλαμβάνονται κυρίως άτομα σε νεαρές ηλικίες.

Το αυτοκίνητο, η μοτοσυκλέτα και το ποδήλατο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αποτελούν μέρος της ζωής μας. Όμως η οδήγηση με κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητών εν ώρα οδήγησης, η παραβίαση του STOP και του φωτεινού σηματοδότη αποτελούν κύρια στοιχεία που οδηγούν σε τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών καθημερινά.

Κύριε Δήμαρχε,

Με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα της οδικής ασφάλειας πρέπει να ασχοληθεί ο Δήμος Κορινθίων προγραμματίζοντας ημερίδες ανά δημοτική κοινότητα και έχοντας στα σχέδιά του τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μαθητών των σχολείων. Η επιμόρφωση των νέων είναι ίσως ο πιο σημαντικός τρόπος για να εξαλειφθεί το οδυνηρό φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων.»

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "Κόρινθος 2014-2019"
Δ Αδειμάντου 41 & Eθνικής Αντιστάσεως, 20 131 Κόρινθος
Τ 27410 75570 | F 27410 75571 | S korinthos2014.wordpress.com
Δημοσίευση: Μαρτίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πρόταση του Τ. Πιέτρη για συνεχή επιμόρφωση μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator