Κανένας δεν είναι πιο φιλελές από εμένα!

0


Ο κόκκινος Πάνος, ο κανονικός, τους την είπε μεγαλοπρεπώς για την ΔΕΗ. Βρήκε χώρο ο Πάνος σε ένα θέμα που το γνωρίζει καλά και έσπευσε να δηλώσει παρών για την επόμενη ημέρα. Ο πρόεδρος Αλέξης, που δεν ανέχεται κάτι τέτοια, του είπε το ιστορικό, όπως θα αποδειχτεί στο μέλλον: «Κανένας δεν είναι πιο Αριστερός από εμένα». Είχε μία αγωνία το κοινό Αλέξη…

Νομίζουν ακόμη ότι ο κόσμος τους ψήφισε επειδή δήλωσαν Αριστεροί! Όχι βέβαια! Δεκάρα δεν έδωσαν οι ψηφοφόροι για το αν οι σταυροφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστεροί, Δεξιοί ή οπαδοί του μωβ βουβαλιού. Ο κόσμος τους ψήφισε επειδή ήθελε να γίνουν όλα ίσιωμα, επειδή πίστεψε ότι έτσι θα είχε κάτι να κερδίσει. Σου λέει, μία ρύθμιση να μου κάνουν, μία μικρή σεισάχθεια, θα την βγάλουμε κι αυτή την δεκαετία!

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι γνώριζαν από την αρχή ότι τους έλεγαν ψέματα! Ψήφισαν συνειδητά τους ψεύτες και γι' αυτό η αντίδραση στην «αποκάλυψη» είναι τόσο «χαλαρή». Η πραγματική αποκάλυψη δεν είναι ότι τους είπαν ψέματα, αλλά ότι υπήρξε κάποιος περισσότερο «παρτάκιας» από τους ίδιους. Αυτός ναι, είναι ένας πραγματικός λόγος για να θυμώσει κάποιος…

Αυτός ο λαός, Αλέξη, είναι ένας περίεργος λαός. Έχει καταπιεί άλλους κι άλλους, σε εσένα, νομίζεις, ότι θα σταματήσει; Από την στιγμή που θα πάψεις να του είσαι χρήσιμος, θα προχωρήσει στον επόμενο! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα το κάνει σαν να πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο!

Με τον Αλέξη Τσίπρα ο «αλάνθαστος» στο κριτήριό του ελληνικός λαός έπαιξε την τελευταία πιθανότητα (θα το λέγαμε και ζαριά) στο σενάριο του μεγάλου κανονιού, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μην αλλάξει ο ίδιος στο παραμικρό. Τώρα που αυτό φαίνεται αδύνατο να πετύχει, θα δοκιμάσει κάτι άλλο: Να γίνει… φιλελεύθερος! Εκεί που οι φιλελέδες ήσαν συνώνυμα των ταγμάτων του εξ΄από δω, έγιναν οι άγγελοι της αποκάλυψης!

Είναι σαν να βλέπω από τώρα την στιγμή που ο πρόεδρος Κυριάκος θα λέει απορημένος σε όσους θα τον εγκαλούν για την «καταπάτηση» των «δημοκρατικών τους δικαιωμάτων» ή αλλιώς στην παραβίαση του κόσμου των μικροσυμφερόντων τους: «Είναι κάποιος περισσότερο φιλελεύθερος από εμένα»;

Ο σύντροφος Αλέξης θα πρέπει να έχει προσέξει ότι εκείνοι που τον αντιμετωπίζουν με περισσότερη συμπάθεια είναι οι πρώην πρωθυπουργοί. Επειδή εκείνοι το έχουν ήδη ζήσει. Το γνωρίζουν. Όπως και καταλαβαίνουν σε ποιο ακριβώς σημείο της διαδρομής βρίσκεται ο ίδιος ο Αλέξης. Κι αυτό τους κάνει να τον συμπονούν ακόμη περισσότερο. Όλοι τους πέρασαν από τον ίδιο δρόμο και τον γνωρίζουν καλά. Από την αποθέωση στην απαξίωση.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κανένας δεν είναι πιο φιλελές από εμένα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator