Μίζες, διαφθορά και λάθη πολιτικών κατέστρεψαν την Ελλάδα

0Το θέατρο του παραλόγου

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Πριν λίγες ημέρες, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, συγκεντρώθηκαν πολύ γνωστοί και μη εξαιρετέοι τέως και νυν της πολιτικής σκηνής, για να ακούσουν τους συγγραφείς μιας επιστημονικής προσέγγισης, του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Οι άνθρωποι που συνέταξαν την μελέτη αυτή, δεν ήταν οι οποιοιδήποτε, μια και είναι καθηγητές Οικονομικών, που αποτελούν την επιστημονική ομάδα του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Οι κύριοι Π. Καζάλος, Π. Λιαργκόβας και Σ. Ρεπούσης, τα είπαν έξω από τα δόντια. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, χρειάζεται να βρεθεί μια μόνιμη λύση και να μην σέρνεται η χώρα στο διηνεκές, και το σημαντικότερο να υπάρξει εθνική συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου η χώρα να περάσει τον κάβο δηλ. τα πολύ δύσκολα ,που έχει ακόμη μπροστά της.

Οι άνθρωποι είπαν το αυτονόητο, κάτι που ήδη έγινε με επιτυχία σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο. Η μόνιμη πολιτική φαγωμάρα, που κυριαρχεί εμποδίζει στη χώρα μας την υλοποίηση μέτρων, εγκαίρως για να αποτινάζουμε επιτέλους την οικονομική κρίση.

Να θυμίσουμε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τα λεφτά υπάρχουν, εμπόδισε τον Κώστα Καραμανλή να πάρει μέτρα στις αρχές του 2009. Ο Αντώνης Σαμαράς, με τα Ζάππεια του, το έπαιξε αντιμνημονιακός για να κερδίσει κι αυτός το έπαθλο της εξουσίας. Με ανάλογο στιλ ξεπερνώντας τους δύο προηγούμενους κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε ότι έκαναν οι προηγούμενοι και μάλιστα με δυσμενέστερους όρους.

Τώρα με ανάλογο ύφος και στιλ κινείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργικός θώκος τους έχει τρελάνει. Το λιγότερο που τους ενδιαφέρει είναι αν θα πέσει η χώρα οριστικά στον γκρεμό.

Το διαπίστωνε κανείς ιδίοις όμασι στην αίθουσα της Γερουσίας, τις προάλλες. Ο Κώστας Σημίτης δεν κατάλαβε ή έκανε ότι δεν άκουσε για τους εξοπλισμούς της μίζας, που έγιναν επί των ημερών του και υπερχρέωσαν την χώρα, το ίδιο και ο Προκόπης Παυλόπουλος με τις μονιμοποιήσεις από το παράθυρο και τις λοιπές προσλήψεις που ανέβασαν μισθοδοτούμενους από το δημόσιο στο 1.200.000.

Ούτε βεβαίως οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, που υπερδιπλασίασαν τους προνομιούχους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου. Απλά άκουσαν και ενδεχομένως να σφύριζαν … κλέφτικα.


Οι κύριοι Π. Καζάλος, Π. Λιαργκόβας και Σ. Ρεπούσης, τα είπαν έξω από τα δόντια. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, χρειάζεται να βρεθεί μια μόνιμη λύση και να μην σέρνεται η χώρα στο διηνεκές, και το σημαντικότερο να υπάρξει εθνική συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου η χώρα να περάσει τον κάβο δηλ. τα πολύ δύσκολα ,που έχει ακόμη μπροστά της.

Πηγή MIgnatiou
Δημοσίευση: Μαρτίου 22, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μίζες, διαφθορά και λάθη πολιτικών κατέστρεψαν την Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator