Ετοιμάζεται Δεξιά... προβοκάτσια για να «κοντύνουν» τον Κυριάκο;

0



Ο χώρος της κεντροδεξιάς βρίθει διασπάσεων, εμφυλίων, βαρόνων που παλεύουν με άλλους βαρόνους, ιδιοκτητών και ενοικιαστών, νέων κομμάτων και νέων κινημάτων.

Η Νέα Δημοκρατία για πάνω από 40 χρόνια που είναι στη ζωή έχει δώσει ουκ ολίγα… πρωτοσέλιδα για τις γκρίνιες, τις συγκρούσεις κι εν τέλει την αίσθηση ενός κόμματος που υπάρχει για να κάνουν κάποιοι καριέρα, λεφτά, δημοσιότητα.

Ακόμη κι όταν βρίσκεται σε περίοδο αναγέννησης ή τουλάχιστον όταν προσπαθεί να γίνει η τελευταία ευκαιρία της χώρας, πάντα βρίσκονται κάποιοι να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της. Κάπως έτσι έγινε κόμμα λαϊκό το ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι ανύπαρκτοι του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο οι δεξιοί τσακώνονται μεταξύ τους και διασπώνται τόσο οι κεντροαριστεροί γλεντάνε την εξουσία. Τι να πρωτοθυμηθούμε και δεν έχει καμιά σημασία.

Σήμερα, με μια κυβέρνηση ανύπαρκτη αλλά με ισχυρό ιδεολογικό πρόσημο που ακόμη περνά στην κοινωνία, με ξεκάθαρα επικοινωνιακά χαρίσματα και με μια αίσθηση αναλγησίας και κυνικότητας στην άσκηση της εξουσίας, η ΝΔ προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για να γίνει κυβέρνηση για πολλά χρόνια, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση σε μια εποχή που κρίνεται το μέλλον των επόμενων γενεών.

Πριν από μερικές εβδομάδες πρώτο το Antinews είχε αποκαλύψει τα σενάρια που πέφτουν στα… δεξιά τραπέζια για τη δημιουργία ενός νέου, δεξιότερου κόμματος που θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του σαρωτικού «Τραμπισμού» στις ΗΠΑ (δείτε εδώ).

Ενός κινήματος που θα επιχειρήσει να δελεάσει τους πολίτες με διακηρύξεις περί πατριωτισμού, εθνικής ταυτότητας και παράδοσης, απομονωτισμού, ανάδειξης του ελληνικού στοιχείου έναντι της παγκοσμιοποίησης, μιας πιο συντηρητικής ατζέντας δηλαδή που ακούγεται πράγματι ελκυστική αρκεί να είναι ικανοί αυτοί που θα θελήσουν να την εφαρμόσουν.

Διότι άλλοι οι «Τραμπιστές» στις ΗΠΑ που εκμεταλλεύτηκαν μια συγκεκριμένη συγκυρία και όλος ο πλανήτης εύχεται να τα καταφέρουν να… μην πατήσουν κανένα κόκκινο κουμπί κι άλλο οι «απομιμήσεις» της ελληνικής δεξιάς που ονειρεύονται τον εαυτό τους ως τους «σωτήρες» της πατρίδας αλλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Κατά καιρούς το ρόλο του… Τραμπ της Ελλάδας θέλουν να παίξουν διάφοροι τύποι που περιφέρονται ως πατριώτες. Ο Πάνος Καμμένος για παράδειγμα ή ο Γιώργος Πατούλης με το χρυσό σπίτι και την… Μελάνια στο ξανθό.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί που κινούνται υπογείως για να δημιουργηθεί ένα δεξιό κόμμα, συζητούν, συσκέπτονται, τα λένε και με άλλους δεξιούς χώρους και βαρόνους αλλά και με επιχειρηματίες που… έρχονται από το κρύο.

Κάποιοι δεν αποκλείουν προσεγγίσεις ετερόκλητες, όπως π.χ. με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει καναλάρχης και εκδότης μέσω του Mega και του Πήγασου. Γιατί να εμπλακεί στον βούρκο των ΜΜΕ αν δεν ήθελε να κάνει τις δουλειές του και να αποκτήσει πολιτική επιρροή;

Οι φήμες λένε ότι στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικοεδρεύουν πολλοί… υπερπατριώτες, υπάρχουν σκέψεις για το δεξιό κόμμα που… χρειάζεται ο τόπος. Και ο Σαββίδης ξέρουμε καλά ότι την συμπρωτεύουσα την παίζει στα δάκτυλά του. Υπάρχουν λοιπόν εκεί πολλοί που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα νέο κίνημα γιατί πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι τόσο… δεξιός. Ακούγεται, μάλιστα, ότι αυτοί οι «κάποιοι» έχουν επαφές και με το καραμανλικό μπλοκ ώστε αν ανοίξει η συζήτηση ευρέως να στηρίξει ο πρώην πρωθυπουργός σε βάρος της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ.

Καθόλου τυχαίοι δεν είναι οι «λαγοί» που τελευταία δημιούργησαν μείζον πρόβλημα στη ΝΔ. Ο Βαγγέλας αρχικά, η Παπακώστα στη συνέχεια και σίγουρα έπονται κι άλλοι, όπως ο Καραμανλικός Βλάχος που «την είπε» εμμέσως στον Άδωνι Γεωργιάδη. Όλοι αυτοί συζητάνε πως θα μπορούσαν να βγουν μπροστά όταν δουν ότι ο Κυριάκος… δεν τραβάει. Και καθώς βλέπουν ότι τα κόμματα που δημιουργήθηκαν δεξιά της ΝΔ δεν έχουν μεγάλο ρεύμα, σκέπτονται πώς θα μπορούσαν να ενωθούν σε μια μεγάλη… δεξιά παράταξη που θα ενώσει κι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Πόσο τυχαία είναι π.χ. η ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του Δ. Κουκούτση, χωρίς ουσιαστικό λόγο;

Σε όλα αυτά που σας αποκαλύπτουμε βάζουμε δύο «αλλά»:

Ποιος θα είναι ο ηγέτης που θα αναλάβει το νέο «κίνημα»; Γιατί είπαμε: Στην Αμερική ο Τραμπ τα κατάφερε για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά κυρίως γιατί είχε χρήμα, επικοινωνιακό χάρισμα και κατάφερε να πείσει ότι ένας μεγιστάνας μπορεί να πέσει στο επίπεδο του μέσου, λευκού Αμερικανού. Στην Ελλάδα οι επίδοξοι... Τραμπ είναι πολλοί, από ηγέτες έχουμε έλλειψη. Γιατί είναι αστείο, μέχρι ξεκαρδιστικό να λέμε ότι θα μπορούσε να γίνει αρχηγός ο Καμμένος, ο Πατούλης, ο Τζιτζικώστας, ο Ζορό Ψωμιάδης ή ο κάθε πολιτικός που φαντασιώνεται διάφορα.

Το δεύτερο είναι ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει ακουμπήσει στη ΝΔ. Δεν βλέπει άλλη λύση. Ακόμη κι αυτοί που δεν γουστάρουν τον Κυριάκο, εκεί θα ρίξουν την ψήφο τους για να φύγει η αριστερή χολέρα. Τώρα αν ο Μητσοτάκης αναλάβει και τα κάνει θάλασσα τότε αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού.

Είδατε που λέγαμε: Ο δεξιός χώρος πάντα θα μας δίνει τροφή για… σκέψη.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ετοιμάζεται Δεξιά... προβοκάτσια για να «κοντύνουν» τον Κυριάκο;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator