Το περιθώριο στο προσκήνιο

0Κάθε εποχή παρακμής, έκπτωσης των αξιών και πτώσης του πνευματικού επιπέδου των πολιτών χαρακτηρίζεται και από μια τάση αντιστροφής των αξιών. Το σημαντικό θεωρείται ασήμαντο, η αρετή στιγματίζεται ως κακία, η ανοησία δοξάζεται αντί της σοφίας κοκ. Οι δικές μας ημέρες μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως μια παρακμιακή περίοδος, όπου οι αξίες έχουν αντιστραφεί, το νόημα των λέξεων έχει παραβιαστεί και τα προβλήματα παρουσιάζονται σαν λύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αποδοχή από κύκλους των ΜΜΕ, της αυτοαποκαλούμενης «διανόησης» αλλά και του πανεπιστημιακού κατεστημένου μιας περιθωριακής και γραφικής ομάδας ανθρώπων που λέγεται Ενωση Αθέων. Κινούμενοι από κύκλους μη γνωστούς στο ευρύ κοινό, οι ιθύνοντες νόες της Ενωσης Αθέων βάλλουν συνεχώς εναντίον της Ορθοδοξίας και προσπαθούν να διαρρήξουν τη σχέση του λαού μας με τον Χριστό.

Αυτή η ένωση, που καταγίνεται συνήθως με δελτία Τύπου εναντίον της εμπλοκής του κράτους στη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, προσπάθησε να γίνει πανελληνίως γνωστή πέρυσι ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση… κρεοφαγικού πάρτι τη Μεγάλη Παρασκευή ως μια ένδειξη έμπρακτης περιφρόνησης προς την ορθόδοξη χριστιανοσύνη.

Τελικά, επειδή ο θόρυβος που κάνουν, ως κύμβαλα αλαλάζοντα, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από την απήχησή τους στην κοινωνία, το «κρεοφαγικό πάρτι», το οποίο αποκαλούσαν «Φανερό Δείπνο», ουδέποτε έλαβε χώρα - μια και, αν αποπειρώντο να κάνουν συγκέντρωση, η έλλειψη μελών θα τους εξέθετε ως… ανύπαρκτους.

Και ενώ ο λαός τούς έχει θέσει στο περιθώριο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο τους αναγνωρίζει ως εταίρους και συνεργάτες!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ενωσης Αθέων, το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου «σε συνεργασία με την Ενωση Αθέων και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» θα κάνουν ημερίδα με θέμα «Κράτος και Εκκλησία: Προσεγγίσεις (Ανθρώπινα Δικαιώματα, Οικονομία, Πολιτική)».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ενας από τους ομιλητές θα είναι ο εμπροσθοφύλακας του Κώστα Σημίτη στην υπόθεση των ταυτοτήτων, ο ορκισμένος εχθρός της Εκκλησίας Μιχάλης Σταθόπουλος.

Ακόμα μια φιέστα της ασημαντότητας σε πανεπιστημιακό χώρο…

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Μαρτίου 23, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το περιθώριο στο προσκήνιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator