Θεοδωράκης κατά Τζανακόπουλου! «Δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα - Από τα 25 του τον πληρώνει το κράτος» - BINTEO

0



«H εικόνα που έχουν στην Ευρώπη σχετικά με την αξιολόγηση είναι ότι έχουν κλείσει τα πάντα και απλά δίνουν χρόνο στον κ. Τσίπρα να προετοιμάσει το αφήγημα του στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματός του» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του στη Ρώμη και την παρουσία του στη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, όπου σημειωτέον ήταν ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που πήρε μέρος, ανέφερε ότι το μήνυμα που μετέφερε στους Ευρωπαϊστές ήταν «Να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια αποκάλυψε και ορισμένες λεπτομέρειες από τις συναντήσεις που είχε κατά την παραμονή του στην Ιταλική πρωτεύουσα αναφέροντας ότι ναι μεν οδεύουμε προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αλλά η εκτίμηση ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα είναι ότι η χώρα μας μπορεί να βρίσκεται στο γκρουπ της πρώτης ταχύτητας. «Αυτό μπορεί να γίνει αν η Ελλάδα εκμεταλλευτεί τρία πλεονεκτήματα που έχει» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τα οποία είναι η άμυνα, η ενέργεια και ο ρόλος της χώρας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό. «Με αυτά τα τρία όπλα και με εθνική συνεννόηση η Ελλάδα μπορεί να είναι ο μικρός μεγάλος εταίρος της πρώτης ταχύτητας» τόνισε.

Ερωτώμενος πότε θα σταματήσει η χώρα να ταλαιπωρείται από τα μνημόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Όταν υπάρξει μια κυβέρνηση ικανών ανθρώπων που θα συγκρουστούν με τις νεοελληνικές παθογένειες, μακριά από την πολιτική ανασφάλεια και το παιχνίδι με την Ευρώπη και με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο επενδύσεων ώστε να μην γίνονται όλα με τους ρυθμούς χελώνας».

Σε ό, τι αφορά στην προοπτική μετεκλογικής – κυβερνητικής συνεργασίας τόνισε ότι το Ποτάμι δεν είναι ένα Κίνημα διαμαρτυρίας αλλά ένα κόμμα που ήρθε να αλλάξει τα πράγματα αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες, οκτώ στον αριθμό, που πρέπει να συμφωνηθούν για να συμμετάσχει σ΄ ένα κυβερνητικό σχήμα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα ο οποίος λίγο νωρίτερα στην εκπομπή είχε μιλήσει για την ανάγκη των επενδύσεων, ο επικεφαλής τους Ποταμιού ανέφερε ότι αναγνωρίζει μεν την προσπάθειά του αλλά τόνισε ότι δεν λέει όλη την αλήθεια καθώς η ανάγκη της χώρας είναι μεν οι επενδύσεις αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι εκείνοι που τις καθυστερούν.

Στη συνέχεια μιλώντας για τις καθυστερήσεις και την απουσία έργου της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τους σημερινούς υπουργούς. «Υπάρχει η απόστασή τους από την πραγματική οικονομία και κοινωνία» τόνισε και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κ. Τζανακόπουλο, το βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει αποκλειστικά κομματική δραστηριότητα. «Δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα και από τα 25 του τον πληρώνει το κράτος, ως κομματικό υπάλληλο» τόνισε και αναρωτήθηκε: «Ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ξαφνικά βρέθηκε υπουργός και μετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της χώρας έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και την κοινωνία;».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ΔΕΗ που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι είναι άμεση προτεραιότητα το φτηνό ρεύμα για τον κόσμο. «Πρέπει να προσελκύσουμε διεθνούς εμβέλειας επενδυτές για να αγοράσουν κάποιες από τις μονάδες» είπε και σημείωσε ότι η άλλη του λύση είναι να συνεχίσει να πληρώνει τη ΔΕΗ ο άνεργος, ο συνταξιούχος και ο απλός πολίτης βλέποντας ταυτόχρονα να μειώνεται συνεχώς ο μισθός του και η δυνατότητά της χώρας να βγει από την κρίση.

Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με την «Ώρα Αποφάσεων» ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Κάνουμε ένα συνεχές ενωτικό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στην προοδευτική εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική παράταξη», ενώ παράλληλα δήλωσε: «Το συντηρητικό Κέντρο για εμάς έχει τελειώσει».

Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θεοδωράκης κατά Τζανακόπουλου! «Δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα - Από τα 25 του τον πληρώνει το κράτος» - BINTEO"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator