Νέες τουρκικές προκλήσεις: Στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος TCG CESME

0Η Άγκυρα εξέδωσε σχετική Navtex - Η γειτονική χώρα προχωράει σε κλιμάκωση της έντασης

Οι τουρκικές προκλήσεις, συνεχίζονται καθώς όπως έγινε γνωστό, η Άγκυρα "βγάζει" για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου πελάγους το ερευνητικό σκάφος TCG CESME.

Σύμφωνα με τη σχετική NAVTEX 181/17 η Τουρκία κανει γνωστό ότι το ερευνητικό σκάφος TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 9 Φεβρουαρίου «μέχρι νεωτέρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή που έχει αναγγείλει τις παράνομες έρευνες της η Τουρκία ανήκει στα διεθνή ύδατα, αλλά βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρυπίδα και χρειάζεται σχετική άδεια.

Πάντως συγκεκριμένη περιοχή εκτείνεται εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού που αποτελεί τον πάγιο στόχο της τουρκικής διεκδίκησης για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, καθιστά σαφή την στόχευση της πρόκλησης.

parapolitika.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέες τουρκικές προκλήσεις: Στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος TCG CESME"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator