ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου

0


Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, η κ. Γιώτα Κασίμη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, παρουσίασε το θέμα: "Αστρονομία και Αρχαία Ελληνική Τέχνη".

Η παρατήρηση του ήλιου, της σελήνης, των αστεριών και τα συμπεράσματα που προέκυπταν απ΄ αυτήν αντιμετωπίζονταν με σεβασμό, αξιοποιούνταν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και αποτυπώνονταν στην τέχνη ερμηνεύοντας τη φύση και τη μορφή του σύμπαντος.

Τα ουράνια σώματα εξακολουθούν να εξάπτουν την περιέργεια, να ενισχύουν το ρομαντισμό και την φαντασία των ανθρώπων, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για κάθε μορφή τέχνης!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator