ΕΦΚΑ: H ταφόπλακα της... Αριστεράς και του Τσίπρα

0



Κάθε κυβέρνηση έχει και το «Βατερλό» της. Η κυβέρνηση Σημίτη είχε τις ραδιουργίες και τις μίζες. Η κυβέρνηση Καραμανλή την επανίδρυση που δεν έγινε ποτέ και κάτι ψιλά (υποκλοπές, «κουμπάροι», Δεκεμβριανά). Η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν όλη ένα ναυάγιο αλλά ξεχώρισε το «λεφτά υπάρχουν».

Το μεγαλύτερο «Βατερλό» αυτό της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης ακούει στο όνομα ΕΦΚΑ. Είναι τέτοιο το σοκ που έπαθαν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και «μπλοκάκηδες» μόλις είδαν τις εισφορές που θα πληρώνουν που αποφάσισαν να... πάρουν τα βουνά.

Από τους 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες εκτιμάται ότι πάνω από 300 χιλιάδες θα πάρουν φουσκωμένα ραβασάκια, ενώ υπάρχουν και οι μισθωτοί που έχουν δεύτερη εργασία με «μπλοκάκι» που θα δουν μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Με τις νέες εισφορές γίνεται πραγματικά χαμός, καθώς κάποιοι καλούνται να πληρώσουν διπλάσια ποσά για ασφάλιση η οποία όμως θα τους προσφέρει και χειρότερες ιατροφαρμακευτικές καλύψεις αλλά και μικρότερες συντάξεις. Από το 2018 η προσωπική διαφορά καταργείται οπότε όποιος παίρνει σύνταξη θα παίρνει φιλοδώρημα όσα λεφτά δώσει σε εισφορές.

Η ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ έπεσε χθες καθώς όλοι έσπευσαν να δουν τα δικά τους ειδοποιητήρια. Δεν ξέρουμε αν αυξήθηκε η... κίνηση στο ΕΚΑΒ με τα απανωτά εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια, όμως, είναι σίγουρο ότι θα δούμε κόσμο να καίει τα ραβασάκια έξω από το σπίτι της Αχτσιόγλου.

Η δύσμοιρη νεανίς που θέλει να γίνει... Τσίπρας στη θέση του Τσίπρα, έβαλε δυναμίτη στο πολιτικό της μέλλον κληθείσα να υπερασπιστεί ένα πρόχειρα στημένο ασφαλιστικό σύστημα που η ίδια με τον μέντορά της τον υπουργό με το μαντηλάκι Κατρούγκαλο έφτιαξαν.

Χιλιάδες πολίτες καλούνται να πληρώσουν εισφορές με βάση τα εισοδήματα του 2015. Ακόμη κι αν κάποιος πλήρωσε τότε και νόμισε ότι καθάρισε τώρα θα πρέπει να πληρώσει τις εισφορές του 1017 με βάση εκείνα τα ποσά και αργότερα να κάνει συμψηφισμούς. Κι αν το 2015 είχε 10 δουλειές κι έβγαζε 100 χιλιάδες ευρώ αλλά τώρα είναι άνεργος και δεν έχει να φάει; Όχι, του λέει το κράτος. Να βρει λεφτά να πληρώσει.

Τι να πει κανείς για όσους έχουν μπλοκάκι. Ήδη παρατηρούνται μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους διότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για υποχρεωτική πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών. Αφήνει το κράτος εργαζόμενους και εργοδότες να πλακωθούν για το ποιος θα πληρώσει και ήδη οι δεύτεροι κάλεσαν τους πρώτους λέγοντάς τους: «Άμα σου αρέσει, εγώ εισφορές δεν πληρώνω, θα τα παρακρατώ από τον μισθό σου. Αν δε θες... υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

Η... έμπνευση της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε τρία τραγικά γεγονότα:

1. Στάση πληρωμών. Θα μαζευτούν τόσες πολλές απλήρωτες εισφορές που ο ΕΦΚΑ θα καταρρεύσει πριν την ώρα του.

2. Μειώσεις μισθών. Θα υπάρξει τέτοια λαϊκή οργή για τις έμμεσες περικοπές που σε λίγο θα παίζουν ξύλο με τους κυβερνητικούς βουλευτές.

3. Τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή. Έχει να γίνει χαμός με την απόκρυψη εισοδημάτων και το «μαύρο» χρήμα.

Η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ξανά κωλοτούμπα και να υπογράψει τα μέτρα του Σόιμπλε. Μπορεί να την γλιτώσει από τα νύχια του γιατί θα πέσει για άλλη μια φορά στα τέσσερα.

Από το «ναυάγιο» του ΕΦΚΑ όμως δεν γλιτώνει με τίποτε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΦΚΑ: H ταφόπλακα της... Αριστεράς και του Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator