Ζήστε το μύθο σας αριστερόπουλα της γενιάς του Αλέξη

0



Για τον Euclid και τα Παοκτζήδικα αισθήματά του τα είπαμε. Αλλά δεν αναφερθήκαμε στην παρουσία της Έφης Αχτσιούγλου στην πριβέ σουίτα του Ιβάν Σαββίδη. Οι φωτογραφίες τη δείχνουν να χαίρεται σαν μικρό παιδί που είναι για τα μεγαλεία που ζει. Ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ έτρωγε το ένα γκολ μετά το άλλο, η αγαπημένη του Μαξίμου Έφη ήταν μέσα στην τρελή χαρά. Ήταν η «χαρά της παρέας» με απλά λόγια και μπράβο της.

Η υπουργός, πριν γίνει υπουργός ήταν επαναστάτρια. Έχουν μείνει στην ιστορία οι δηλώσεις της που δείχνουν μια αριστερή, τίμια, ηθική αγωνίστρια που είχε πάντα ένα σκοπό: Να αλλάξει τον κόσμο.

Στην πορεία, βεβαίως, αλλιώς τα έφερε η ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία, ο Κατρούγκαλος, ο μέγας αυτός εργατολόγος πήρε το καυτό χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής ασφάλισης και η όμορφη επαναστάτρια, «ταγάρι» στα νιάτα της φόρεσε τα συνολάκια κι έγινε διευθύντρια στο γραφείο του μεγάλου αυτού πολιτικού ανδρός.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή είναι η ιθύνων νους για το ασφαλιστικό έκτρωμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση. Και την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες αγωνιούν και δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν η Έφη δεν χολοσκάει. Πετάχτηκε μέχρι την πόλη που δοξάστηκε πριν γίνει golden girl της αριστερής κυβέρνησης, είδε τον ΠΑΟΚ με τον Ιβάν και τον Ευκλείδη και πέρασε μια χαρά.

Γιατί να σκάσουν οι βασικοί υπουργοί της κυβέρνησης επειδή η αξιολόγηση δεν κλείνει και η ζημιά κάθε μέρα μεγαλώνει; Γιατί να στεναχωρηθούν που η πραγματική οικονομία έχει τιναχτεί στον αέρα; Ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν να είναι καλά και όλοι άλλοι να πάνε να...

Η Έφη Αχτσιόγλου, περισσότερο από τον κοσμοπολίτη Ευκλείδη, ήταν ένα λαϊκό κορίτσι που απλά τώρα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Το περίμενε ποτέ στα 31 της χρόνια να είναι υπουργός και να παίζει με την τύχη εκατομμυρίων Ελλήνων;

Περίμενε ποτέ να την προσκυνούν όλοι και να ορκίζονται στην... ομορφιά της και τα νιάτα της; Περίμενε ποτέ να έχει λιμουζίνα και σοφέρ και να κάνει παρέα με έναν από τους πλουσιότερους Ρώσους;

Ζήσε το μύθο σου Έφη μας, όπως τον ζουν και όλοι οι έντιμοι αριστεροί που τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Ζήσε το μύθο που έχτισε για σένα ο Αλέξης, ο Τζανακόπουλος, ο Κατρούγκαλος. Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθαίνουν. Άλλωστε, πόσο ακόμη θα είσαι υπουργός; Σε λίγους μήνες δεν θα σε χαιρετά ούτε η μάνα σου και δεν θα σε ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σου.

Τουλάχιστον έβαλες μια παρακαταθήκη. Θα γράψεις στο βιογραφικό σου ότι εσύ η εργατολόγος μεταρρύθμισε το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας. Μπορεί να κάνεις και κανέναν καλό γάμο και όλα καλά.

Ζήστε το μύθο σας αριστερόπουλα της γενιάς του Αλέξη.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζήστε το μύθο σας αριστερόπουλα της γενιάς του Αλέξη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator