Καταστρέφουν τη χώρα και γελάνε

0



Ένας οικονομολόγος που έτρεξε πολλά χιλιόμετρα διαπραγματεύσεων τα τελευταία 8 χρόνια λέει για την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές: «Όπου ακούς για Grexit, όταν τα μέσα ενημέρωσης βομβαρδίζουν κι όταν φαίνεται από παντού ότι υπάρχει αδιέξοδο τότε να ξέρεις ότι είμαστε κοντά σε συμβιβασμό».

Σ' αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα με την αξιολόγηση κι αν είναι κάτι που τρομάζει περισσότερο και αυξάνει τα ποσοστά μιας αποτυχίας αυτό είναι η διαχειριστική και διαπραγματευτική ανικανότητα της κυβέρνησης. Ίσως και η πολύ «αριστερίλα» που πουλάνε όταν πρόκειται να κάνουν κωλοτούμπα.

Αν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, κι όπως έχουμε γράψει στο Antinews, η διαπραγμάτευση κουτσά – στραβά θα κλείσει. Ίσως αργότερα από το αναμενόμενο αλλά θα κλείσει. Ήδη φαίνεται να έχει κλειστεί ραντεβού με Τσακαλώτο, Τόμσεν, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Κερέ. Το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα κλείσει και ποιος θα είναι ο τελικός λογαριασμός.

Το ραντεβού απεμπλοκής ουσιαστικά σημαίνει ότι ο «αριστερός» αρχηγός της ομάδας των «53» Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πάει να μπει στο λάκκο των λεόντων. Θα μπει ντυμένος με αυτά τα άθλια σακάκια και τα βρόμικα σακίδια και θα βγει γυμνός. Αποκλείεται να πάει εκεί και να μην του πάρουν και τα... εσώρουχα, όσες εναλλακτικές προτάσεις κι αν καταθέσει.

Δυστυχώς η αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει πριν από ένα χρόνο καθυστέρησε ανεβάζοντας το κόστος για την οικονομία. Όχι μόνο σε μέτρα αλλά και σε αξιοπιστία. Και η συμφωνία που θα κλείσει δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από την σφραγίδα στο τέταρτο μνημόνιο, το δεύτερο σερί της αριστερής κυβέρνησης μέσα σε δύο χρόνια. Και να είστε σίγουροι: Τσίπρας και Καμμένος θα το ψηφίσουν με τα χέρια και με τα πόδια γιατί δεν χάνεται ούτε η καρέκλα ούτε η... μασαμπούκα. Αλλά αυτό το παιχνιδάκι έχει καταντήσει και γελοίο και επικίνδυνο. Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να ανοίγει θέμα εξόδου από το ευρώ, νέων μνημονίων και μιας απίστευτης αναταραχής που σαρώνει το σύνολο της οικονομίας. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι ξένοι επενδυτές σε ελληνικά ομόλογα και στο Χρηματιστήριο παίρνουν τηλέφωνα στην Ελλάδα και ρωτάνε «μα καλά είστε τρελοί, διαλύετε τη χώρα με τα καμώματα της κυβέρνησής σας».

Όμως το αυτί της κυβέρνησης δεν ιδρώνει καθόλου. «Θα ψηφίσουμε ελαφριά προληπτικά μέτρα», είπε ένα... «νούμερο» του ΣΥΡΙΖΑ όταν μόλις πριν από μερικές ημέρες έλεγαν ότι δεν ψηφίζουν προληπτικά μέτρα ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Τι πάει να πει «ελαφρά μέτρα» κύριε που θα κάνεις την κωλοτούμπα και θα είναι και αριστερή; Και γιατί δεν το έκαναν δύο μήνες πριν για να γλιτώσουμε το θρίλερ και για να μικρύνει ο λογαριασμός;

Απλά δεν το έκαναν γιατί αδιαφορούν για το τίμημα, για το ποιος και πόσα θα πληρώσει τη δική τους ανικανότητα. Και αυτό θα το κάνουν μέχρι το τέλος. Θα κάψουν τα σπαρτά και θα μολύνουν το νερό πίσω τους όσο υποχωρούν. Καταστρέφουν τη χώρα και γελάνε. Αυτό δεν είναι λόγος ειδικού δικαστηρίου;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 18, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταστρέφουν τη χώρα και γελάνε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator