Απών ο Πολάκης από το δικαστήριο για την κόντρα του με την ΠΟΕΔΗΝ - Καταδικάστηκε ερήμην

0Απών ο Πολάκης από το δικαστήριο για την κόντρα του με την ΠΟΕΔΗΝ - Καταδικάστηκε ερήμην
Στα δικαστήρια συνεχίστηκε η κόντρα της ΠΟΕΔΗΝ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Η αγωγή αφορούσε ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook στην οποία σχολίαζε τη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου στην εφημερίδα Guardian. Στην ανάρτηση ο υπουργός αναφέρθηκε με εκφράσεις όπως «ξεφτίλας» και «εμετική συνέντευξη», κάτι που προκάλεσε αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ και του κ. Γιαννάκου προσωπικά, με αιτήματα για συνολική αποζημίωση 200.000 ευρώ.

Ο κ. Πολάκης ήταν απών, δεν τον εκπροσώπησε κανένας δικηγόρος και δικάστηκε ερήμην, γεγονός που στηλιτεύτηκε από στελέχη της Ομοσπονδίας.

Για λογαριασμό των εναγόντων, μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ο οποίος είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της. Στόχος ήταν μέσω της ανάρτησης να μειωθεί η αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο μάρτυρας «ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα, να μην ελέγχουν το κράτος».

Και προσέθεσε: «Ο κ. Πολάκης ήταν χρόνια συνδικαλιστής και πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις του κινήματος. Ως υπουργός όμως, δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι ερειστικός. Εάν στη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον «Guardian» που προκάλεσε την απάντηση Πολάκη περιλαμβάνονταν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Ο κ. Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας».

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως υπονοείται στην ανάρτηση του κ. Πολάκη. «Ποτέ ο κ. Άδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα», απάντησε.

Η δικηγόρος της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, Μαρία Τσίπρα, είπε πως τα επιδικασθέντα θα διατεθούν στα νοσοκομεία και περιμένουν τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 24, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απών ο Πολάκης από το δικαστήριο για την κόντρα του με την ΠΟΕΔΗΝ - Καταδικάστηκε ερήμην"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator