Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό - Ζητούνται δεσμεύσεις

0



Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η ΕΣΑμεΑ ζητά την επείγουσα προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από νέα μέτρα.

Παράλληλα η Συνομοσπονδία ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κάτι που έχει συμφωνηθεί εδώ και λίγο καιρό και εκκρεμεί, ώστε να εκθέσει αναλυτικά της προτάσεις και να παρουσιάσει τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης.

Η ΕΣΑμεΑ εκπροσωπεί το πιο ευάλωτο πλέον του 10% της κοινωνίας, τους πολίτες με αναπηρίες και χρόνια πάθηση και τις οικογένειες τους, που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση και επωμίζονται σχεδόν εξ' ολοκλήρου το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που προκύπτει για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας.

Ζητά τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους θα εξαιρεθούν από οποιοδήποτε μέτρο τελικά αποφασισθεί. Μετά από 3 μνημόνια, τα άτομα με αναπηρία δεν αντέχουν άλλο! Ζητά την προστασία όλων των επιδομάτων (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, διατροφικό, απολύτου αναπηρίας κλπ.), να μην μπει κανένα πλαφόν και εισοδηματικό κριτήριο οπουδήποτε αυτό εφαρμόζεται, είτε σε συνταξιοδοτικά, φορολογικά είτε σε άλλα μέτρα, που να μην εξαιρεί τα επιδόματα. Ζητά επίσης την προστασία των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρονίων παθήσεων και όσων φροντίζουν άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και να αναιρεθούν οι υπάρχουσες μειώσεις, καθώς και την προστασία των υπαρχόντων φοροαπαλλαγών.

Ζητείται η λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία των δανειοληπτών με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, ο επανακαθορισμός ευνοϊκών προϋποθέσεων για την απαλλαγή και μείωση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ατόμων με αναπηρία 67% και άνω.

Αναλυτικά οι προστάσεις στην επιστολή:

Αθήνα: 22/02/2017

ΠΡΟΣ:
Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Υπουργικό Συμβούλιο
-Βουλευτές, Ευρωβουλευτές
-Γραφεία Πολιτικών Κομμάτων
-Κοινωνικοί Φορείς
-Φορείς Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.
Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό: « Προστατέψτε τώρα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους από τα νέα μέτρα- θα αγωνιστούμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια στη χώρα»

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) - που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο δια του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum), - επιθυμεί με την παρούσα επιστολή της να θέσει υπόψη σας για άλλη μία φορά την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.

Η ΕΣΑμεΑ που εκπροσωπεί μια από τις πιο ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, έχει πλήρη αντίληψη της κατάστασης που βιώνει η ελληνική οικογένεια, των θυσιών που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και πόσο έχει πληγεί από τις πολιτικές λιτότητας. Η ΕΣΑμεΑ εκπροσωπεί το πιο ευάλωτο πλέον του 10% της κοινωνίας, τους πολίτες με αναπηρίες και χρόνια πάθηση και τις οικογένειες τους, που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση και επωμίζονται σχεδόν εξ' ολοκλήρου το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που προκύπτει για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας
Το αναπηρικό κίνημα ζητά την προσωπική σας δέσμευση ότι αυτή η κατάσταση δεν θα χειροτερέψει. Το αναπηρικό κίνημα ζητά την εξαίρεση από όσα μέτρα ληφθούν λόγω της συμφωνίας στο Eurogroup των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καθώς και να υπάρξει ειδική μέριμνα και προστασία.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Πλήθος δημοσιεύματα στον Τύπο επισημαίνουν ότι η κυβέρνησή σας δεσμεύεται να νομοθετήσει τώρα δημοσιονομικά μέτρα (αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών), το ύψος και το είδος των οποίων θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στην Αθήνα, με πλαφόν το 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. Ευρώ, στην κατεύθυνση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου και της περικοπής των καταβαλλόμενων συντάξεων (προσωπική διαφορά) σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Ζητάμε τη δέσμευσή σας ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους θα εξαιρεθούν από οποιοδήποτε μέτρο τελικά αποφασισθεί. Μετά από 3 μνημόνια, τα άτομα με αναπηρία δεν αντέχουν άλλο!
Ζητάμε να προστατευτούν όλα τα επιδόματα (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, διατροφικό, απολύτου αναπηρίας κλπ.), να μην μπει κανένα πλαφόν και εισοδηματικό κριτήριο οπουδήποτε αυτό εφαρμόζεται, είτε σε συνταξιοδοτικά, φορολογικά είτε σε άλλα μέτρα, που να μην εξαιρεί τα επιδόματα. Ζητάμε να προστατευθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, χρονίων παθήσεων και όσων φροντίζουν άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και να αναιρεθούν οι υπάρχουσες μειώσεις, ζητάμε να προστατευθούν οι υπάρχουσες φοροαπαλλαγές.
Διεκδικούμε την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, του τομέα Υγείας – Πρόνοιας, χωρίς εκπτώσεις ή μείωση στις παροχές προς τα άτομα με αναπηρία ή / χρόνια πάθηση, των μισθών, των φαρμάκων.
Ζητάμε τη λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία των δανειοληπτών με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, διεκδικούμε τον επανακαθορισμό ευνοϊκών προϋποθέσεων για την απαλλαγή και μείωση του ΕΝΦΙΑ, ζητάμε την απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ατόμων με αναπηρία 67% και άνω.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς προσωπικά να κάνετε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα γίνουν «παράπλευρες απώλειες». Ζητάμε από την κυβέρνησή σας να προστατέψει την αναπηρική οικογένεια και ζητούμε να ορίσετε την εκκρεμούσα συνάντηση που έχει συμφωνηθεί με την ΕΣΑμεΑ ώστε να σας παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους. Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσουν το δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Ι. Βαρδακαστάνης
Ο Γεν. Γραμματέας
Ι. Λυμβαίος

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .

Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη · Τηλ. 210 9949837 · FAX. 210 5238967 · www.esaea.gr

Tanja Katsani · NCDP Press Office · El. Venizelou 236, 16341 Ilioupoli, Athens, Greece · Tel. +30 210 9949837 · FAX. +30210 5238967 · www.esaea.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό - Ζητούνται δεσμεύσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator