Ασφαλιστικό: Το μεγάλο Βατερλώ της... δεύτερης φοράς Αριστερά

0Πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση με αφορμή την ασφάλιση των λεγόμενων «μπλοκάκηδων». Η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αντιθέτως προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων και οργής από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι πληροφορίες του Antinews αναφέρουν ότι στο Μαξίμου πνέουν μένεα, αρχικά για τον Κατρούγκαλο που τους εγκλώβισε σ' αυτό το λάθος και κατά δεύτερο για το «πουλέν» της κυβέρνησης, την Έφη Αχτσιόγλου η οποία, εργατολόγος η ίδια όπως και ο υφυπουργός Πετρόπουλος, αποφάσισαν να διαλύσουν όλο το σύστημα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει ευρεία σύσκεψη, ίσως και με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθούν λύσεις για να μην υπάρξει λαϊκή έκρηξη. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το ασφαλιστικό, έτσι πρόχειρα όπως στήθηκε, θα γίνει το μεγάλο Βατερλώ της... δεύτερης φοράς Αριστερά. Εκεί που το παίζουν φιλολαϊκοί και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων καλούνται να απολογούνται για ένα σύστημα – έκτρωμα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταθέτει τις ευθύνες στις πλάτες των εργαζόμενων. Ζητά από τους εργαζόμενους με μπλοκάκι να «απαιτούν» από τους εργοδότες να πληρώνουν τις εισφορές που τους αναλογούν. Αν οι εργοδότες δεν το πράττουν, για όσο διάστημα υπάρχει η δικαστική αντιδικία, μήνες ή χρόνια, το σύνολο των εισφορών, 27% καλείται να το πληρώσει ο εργαζόμενος!

Από την άλλη, μια τεράστια γκρίζα ζώνη αφορά το πώς αντιμετωπίζονται οι μπλοκάκηδες κι αν υπάρχει ισοτιμία στη μεταχείρισή τους. Αν κάποιος κόβει μπλοκάκι κι έχει έσοδα 100 χιλ. ευρώ μόνο από μια πηγή, έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από κάποιον που κόβει αποδείξεις σε τρεις εργοδότες κι έχει έσοδα 20.000 ευρώ.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για το μπάχαλο στο... μυαλό του Κατρούγκαλου και της Αχτσιόγλου. Το επόμενο διάστημα, αν δεν υπάρξουν διορθώσεις και δεν αρθούν οι αδικίες, το αγροτικό που είναι στα πάνω του τώρα θα είναι παρωνυχίδα.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πνέουν μένεα κατά των κυβερνητικών βουλευτών και θα έχουμε επεισόδια πολύ σύντομα. Γι' αυτό είναι πανικόβλητοι στο Μαξίμου και ψάχνουν για λύσεις. Από την άλλη, έχουν δεσμευτεί για συγκεκριμένες εισπράξεις στους δανειστές κι αν κάνουν πίσω θα μείνει νέα μαύρη τρύπα που θα πρέπει να καλύψουν, ξανά με άλλα μέτρα.

Μιλάμε για το απόλυτο χάος το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας καταστροφικής πολιτικής ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα, ούτε από την οικονομία ούτε βέβαια από την κοινωνία.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ασφαλιστικό: Το μεγάλο Βατερλώ της... δεύτερης φοράς Αριστερά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator