Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη ελεύθερη

0Η Δικαιοσύνη και οι δικαστές, ειδικά οι ανώτατοι, είναι ιερά και δεν πρέπει κανείς να τα υποβαθμίζει ή να χτυπά για ίδιους σκοπούς. Όμως, οι δικαστές οφείλουν να περιφρουρούν και το λειτούργημά τους και την προσωπικότητά του ο καθένας. Οφείλουν να την βάζουν πάνω από προσωπικά συμφέροντα ώστε να μπορούν να δικάζουν και να αποφασίζουν με σύνεση και πλήρη ανεξαρτησία.

Η περίπτωση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ξεπερνά όλα τα προηγούμενα. Παρ' ότι ο σεβασμός σ' αυτόν τον τόσο σημαντικό θώκο είναι αναμενόμενος απ' όλους, η ίδια δεν φρόντισε να περιβάλει τη θέση της με τον απαιτούμενο σεβασμό. Δεν έφτιαξε δηλαδή τις προϋποθέσεις ώστε να μένουν όλοι... άγαλμα μπροστά στην προσωπικότητα και το έργο που επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί. Από τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου πέρασαν σπουδαίοι δικαστές που έμειναν στην ιστορία για το έργο τους. Η κ. Θάνου, όμως, θα μείνει στην ιστορία για την εμμονή της με τα όρια συνταξιοδότησης που δίχασαν τη Δικαιοσύνη. Έναν θεσμό που έπρεπε να μην σπαράσσεται από τέτοιου είδους έριδες, έχει μπει τις τελευταίες ημέρες στα πρωτοσέλιδα εξαιτίας της κ. Θάνου.

Ο λόγος; Να αυξηθούν τα όρια επειδή η πρόεδρος ΑΠ και προφανώς κάποιοι κολλητοί της, φεύγουν από το σώμα και δεν το θέλουν. Η κ. Θάνου συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο και προφανώς ήθελε να παραμείνει πρόεδρος μέχρι τα 70 της χρόνια. Και αρκετοί δικαστές, σε υψηλές θέσεις, θα ήταν χαρούμενοι να μείνουν ακόμη και 70άρηδες στον Άρειο Πάγο, το ΣτΕ ή άλλο ανώτατο δικαστήριο καθώς ο μισθός είναι πολύ καλός σε σύγκριση με την πετσοκομμένη σύνταξη.

Όμως, είναι εξοργιστικό και συνάμα προκλητικό η κ. Θάνου να προωθεί για δεύτερη φορά ένα τέτοιο αίτημα κατά τρόπο αντισυνταγματικό, όπως δεκάδες δικηγόροι, συνταγματολόγοι και δικαστές είπαν. Δεν μπορεί για μια προσωπική της υπόθεση να προκαλεί εμφύλιο στη Δικαιοσύνη; Από που παίρνει τη δύναμη αυτή η κ. Θάνου να κάνει μπάχαλο το χώρο των δικαστών; Ποιος την στηρίζει να θεωρεί εαυτόν κράτος εν κράτει; Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας μήπως; Άραγε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνταγματολόγος κ. Παυλόπουλος;

Όποιος κι αν είναι έχει γίνει μεγάλη ζημιά στη Δικαιοσύνη. Και την ευθύνη την έχει η κ. Θάνου. Στο κάτω – κάτω τα όρια ηλικίας ήταν το πρόβλημα των δικαστών; Τι έκανε η κ. Θάνου και ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που σέρνεται; Τι έχει κάνει για το μπάχαλο που επικρατεί στα δικαστήρια με τις ελλείψεις προσωπικού; Θα μείνει στην ιστορία η πρόεδρος για τις προσπάθειές της να επιταχυνθεί η Δικαιοσύνη που έχει φτάσει στα όρια της αρνησιδικίας;

Έχουν κάνει τίποτε οι μεγαλόσχημοι του χώρου για υποθέσεις που κρύβονται κάτω από το χαλί, που χρονίζουν και που την γλιτώνουν διάφορα λαμόγια; Με τις εγκληματικές οργανώσεις στο ποδόσφαιρο, τα Noor One, άλλες μεγάλες υποθέσεις και οικονομικού ενδιαφέροντος;

Κι όμως, συζητάμε για την πρώην πρωθυπουργό (με επιλογή Τσίπρα) επειδή θέλει η ίδια να ικανοποιήσει προσωπικές της φιλοδοξίες.

Ας αφήσουν, λοιπόν, την Δικαιοσύνη ελεύθερη. Ας μην την κλονίζουν και μην την ευτελίζουν ανεπανόρθωτα οι λειτουργοί της.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη ελεύθερη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator