Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης: Σεμινάριο στην Κόρινθο

0


Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε πολίτες της Κορίνθου, το οποίο πιστοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC). Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών Eurolingua έπειτα από πρωτοβουλία της κ. Χριστίνα Φραγκουλοπούλου και του συνυπεύθυνου του σεμινάριού κ.Κωνσταντίνου Θωμά. Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικές ομάδες της Κορίνθου και του Άργους.

Η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) είναι μια επιστημονική Ιατρική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1993 στο τομέα Ανακοπή-Αναζωογόνηση. Η ετήσια επίπτωση της καρδιακής ανακοπής (ΚΑ) εξωνοσοκομειακά στην Ευρώπη είναι 700.000 άτομα. Η ΚΑ μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, π.χ. στο δρόμο, στο χώρο εργασίας, κατά τη διάρκεια άσκησης ή άλλης δραστηριότητας. Οι περισσότερες όμως συμβαίνουν στα σπίτια των θυμάτων. Μέχρι σήμερα, λιγότεροι από 1 στους 10 αυτών των ασθενών επιβιώνουν. Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΑ) μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης, αλλά εφαρμόζεται όμως μόλις σε 1 από τις 5 περιπτώσεις ΚΑ.

Στο διαδραστικό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην υποστήριξη της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός θύματος ανακοπής με απλά μέσα, μέχρι να έρθει στον τόπο του συμβάντος η εξειδικευμένη βοήθεια-ΕΚΑΒ, καθώς και πως να χρησιμοποιούν τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή (ΑΕΑ), ώστε να είναι σε θέση να χορηγήσουν με ασφάλεια ηλεκτρικό ρεύμα (απινιδισμό). Επιπλέον διδάχτηκαν την αντιμετώπιση της πνιγμονής και πώς να τοποθετήσουν ένα θύμα σε θέση ανάνηψης.

Η ΕΕΚΑΑ πρωτοπόρος στην οργάνωση σεμιναρίων επείγοντος περιστατικού προσπαθεί να συμβάλει τα μέγιστα στην εκπαίδευση των πολιτών της Ελληνικής περιφέρειας.



Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης: Σεμινάριο στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator