Μπάρμπα Αλέκος.... ο εξομολογητής

0



Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι αυτό που λέμε ο «Νέστορας του ΣΥΡΙΖΑ». Ο «σοφός» που όταν το κόμμα ήταν στα πετάματα της πολιτικής, απλά έκανε βαθυστόχαστες αναλύσεις καφενείου. Από εκεί κόλλησε και την αγάπη για τον... φραπέ ή για φρεντοτσίνο.

Όμως, η «υιοθέτηση» του Αλέξη Τσίπρα τον ανέδειξε. Έγινε ο σοφός μέντορας ή ακόμη και ο παππούς για τα παιδιά του πρωθυπουργού. Κι αφού ο προστατευόμενός του πήγε στο Μαξίμου, έπρεπε να έχει κι αυτός να ασχολείται με κάτι.

Του έδωσαν ένα υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου κι εδώ και δύο χρόνια... κάθεται. Ή τον φωνάζουν κατά καιρούς στα κανάλια, πίνοντας πάντα ένα φραπέ με καλαμάκι και λέγοντας βαθυστόχαστα «το χρέος θα το πληρώσουμε με αέρα».

Δύο χρόνια τώρα ο μόνος λόγος για τον οποίο ασχοληθήκαμε μαζί του ήταν εκείνη η περίεργη υπόθεση με την κατασκευαστική εταιρεία που είχε και την οποία μεταβίβασε (;). Αν σκεφτεί κανείς ότι ένας υπουργός – βουλευτής καθαρίζει περί τα 8 χιλιάρικα το μήνα μισθό, επί 24 μήνες, κοντά στα 200 χιλιάρικα δηλαδή για έναν υπουργό που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε. Μια χαρά, ακόμη και για αριστερό άνθρωπο που όμως, φυλάσσεται από 80 αστυνομικούς, προφανώς γιατί περπατά κι αυτός στο δρόμο όπως ο Πετρόπουλος και του δίνουν συγχαρητήρια.

Ο μπάρμπα Αλέκος λοιπόν για τους φίλους αποφάσισε επιτέλους να επιτελέσει έργο. Έβγαλε μια απόφαση με την οποία ζητά από τους πολίτες να τους στείλουν e-mail στα οποία ο καθένας θα γράφει τα προβλήματά του ώστε η λαοπρόβλητη κυβέρνηση να τα λύνει.

Μάλιστα δίνει την προσωπική του ηλεκτρονική διεύθυνση, a.flampouraris@parliament.gr, καθώς και το τηλέφωνο του γραφείου (2103385314) ή με μια καταχώριση στο kathimerinotita.gov.gr, δίνεις στον υπουργό που είναι κοντά στον πολίτη τη δυνατότητα να υπηρετήσει το λαό.

«Η επίλυση των προβλημάτων θα είναι κύριο μέλημά μας... » λέει ο μέγιστος αυτός υπουργός που δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν. Μπράβο λοιπόν για την ενέργεια αυτή, αν και μας μυρίζεται... ρεμούλα. Πόσο να κόστισε η κατασκευή του site; Πόσοι να υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία; Τώρα προσλήφθηκαν και πόσα λεφτά παίρνουν για να απαντούν στα ερωτήματα;

Αλλά όλα αυτά είναι ποταπά μπροστά στο μεγαλείο της κίνησης του Φλαμπουράρη. Προτρέπουμε όλο τον κόσμο να στείλει e-mail ή να τηλεφωνεί στο γραφείο του υπουργού. Να κατακλυστεί από αιτήματα, από προβλήματα, από ευχές ή από οργισμένες αντιδράσεις. Επιτέλους, να έχει και μπάρμπα Αλέκος με κάτι να ασχοληθεί. Όλο πρέφα και καφενείο, πόσο να αντέξει στο άνθος της ηλικίας του;

Πράγματι θα είχε πολύ μεγάλη πλάκα να βλέπεις τον Φλαμπουράρη να ανοίγει τα μηνύματα στον υπολογιστή και να απαντά. Λέτε να έχει και tablet ή στο smartphone να μπορεί να βλέπει και να δίνει αμέσως λύσεις;

Η κατάσταση θα ήταν για πλάκα αν δεν ήταν τραγική. Αφού η κυβέρνηση επί δύο χρόνια δεν ξέρει τα προβλήματα του πολίτη και περιμένει ο Φλαμπουράρης να του τα λύσει τι να πούμε κι εμείς; Όμως, από την άλλη το γραφείο του υπουργού βρίσκεται στο Μαξίμου, επομένως ένα... ΚΕΠ Μαξίμου θα ήταν πολύ καλή ιδέα αφού άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει αυτή η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 19, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μπάρμπα Αλέκος.... ο εξομολογητής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator