ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε

0



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνεχίζουμε τον αγώνας μας για το δικαίωμα στη δουλειά, διεκδικώντας την αυτοδίκαιη ανανέωση των συμβάσεων μας μέχρι το τέλος του 2017 την οποία όρισε ο νόμος 4429/2016 με τροπολογία που προωθήθηκε ύστερα από κινητοποιήσεις που έκαναν συμβασιούχοι στους ΟΤΑ σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου όπως είχαμε αποφασίσει , κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία εσωτερικών και διοικητικής μεταρρύθμισης. Μαζί μας ήταν και συνάδελφοι από το Αίγιο που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Συναντηθήκαμε με τον υπουργό εσωτερικών και τον γραμματέα του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης όπου διεκδικήσαμε να παρθούν από την κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουμε στη δουλειά. Με το δελτίο τύπου που έβγαλε το υπουργείο εσωτερικών αναγνωρίζει το καταφανές της μη εφαρμογής του νόμου από το Δήμο Κορινθίων.

Το διάστημα αυτό που δίνουμε τον αγώνα μας έχουμε αποδείξει ότι όλες οι προφάσεις που επικαλείται η δημοτική αρχή δεν στέκουν αλλά συνεχίζει να αρνείται να εφαρμόσει το νόμιμο δικαίωμα μας. Καταλαβαίνουμε ότι η δημοτική αρχή χάραξε μια γραμμή υπεράσπισης της θέσης της και την υπερασπίζεται μέχρι τέλους, αλλά τώρα έχει καταρριφθεί.

Στις συναντήσεις που έχουμε κάνει , όλοι οι φορείς που έχουμε συναντηθεί αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημα μας.

Επίσης μας προκαλεί εντύπωση η στάση υπηρεσιών του κράτους που υπάρχουν για να βρίσκουμε το "δίκιο" μας, όπως τα δικαστήρια που έβγαλαν μια απόφαση κόντρα στο νόμο ή το ΣΕΠΕ Κορίνθου, που δηλώνει "αναρμόδιο" για την υπόθεση μας, με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και δημοτικό σύμβουλο με την δημοτική αρχή να ψηφίζει το προηγούμενο βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο για την μη εφαρμογή του νόμου.

Η κυβέρνηση ενώ έκανε τη σχετική τροπολογία, έχει ευθύνη γιατί έτσι όπως την διαμόρφωσε αφήνει περιθώρια να δημιουργούνται προβλήματα όπως το δικό μας ή να υπάρχουν ζητήματα πληρωμών σε όσους παραταθούν οι συμβάσεις. Είναι υποχρεωμένη να λύσει αυτά τα κωλύματα, ώστε να μην είμαστε αιχμάλωτοι κανενός.

Στο διάστημα αυτό που κινητοποιούμαστε βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιος είναι μαζί μας και ποιος είναι απέναντι, από παχιά λόγια χορτάσαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με μεγαλύτερο πείσμα, παρά τα εμπόδια που προσπαθούν να μας βάλουν.

Την Τρίτη 7 Φεβρουάριου οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.

Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε

Η Επιτροπή Αγώνα
Κόρινθος 4/2/2017
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator