Κακουργηματικές διώξεις για απιστία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Στο «κάδρο» και ο Γ. Μπουτάρης

0Κακουργηματική ποινική δίωξη για απιστία, ύψους 300.000 ευρώ άσκησε ο εισαγγελέας διαφθοράς σε βάρος των μελών του πρώην διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο «κάδρο» των διώξεων βρίσκεται και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καθώς διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο Φεστιβάλ και ο επί σειρά ετών γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία ενώ ο έλεγχος διενεργήθηκε από οικονομικούς επιθεωρητές.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δύο υπάλληλοι λάμβαναν επιδόματα διευθυντικών θέσεων, οι οποίες όμως δεν υπήρχαν στο οργανόγραμμα του Φεστιβάλ. Από την παράτυπη – κατά τις εισαγγελικές αρχές – καταβολή των συγκεκριμένων επιδομάτων το Φεστιβάλ φέρεται ότι ζημιώθηκε με το ποσό των 60.000 ευρώ.

Ακόμη στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών τέθηκαν και οι αμοιβές του πρώην γενικού διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Εϊπίδης. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη ο πρώην γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 2010 έως 2012 εκτός από την προβλεπόμενη μισθοδοσία του έλαβε επιπλέον αμοιβή συνολικού ύψους 135.000 ευρώ με δελτίο παροχής υπηρεσιών ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ενώ σύμφωνα με τη δίωξη δεν μπορούσε να αποκτήσει και άλλη εργασιακή σχέση με τον Οργανισμό τον οποίο ήδη διηύθυνε.

Ακόμη σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ζημιώθηκε με το ποσό των 150.000 ευρώ τη διετία 2013 – 2014 καθώς δεν προκήρυξε θέση γενικού διευθυντή, την οποία κατείχε ο Δημήτρης Εϊπίδης το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αμείφτηκε με το παραπάνω ποσό.

Η παραίτηση του Δ. Εϊπίδη

Ο Δημήτρης Εϊπίδης παραιτήθηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2016. Μεταξύ άλλων στην επιστολή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ ανέφερε ότι «ύστερα από 24 χρόνια εργασιακής σχέσης αλλά και σχέσης ζωής με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω από έναν θεσμό, με τον οποίον μοιράζομαι δεσμούς και αναμνήσεις ζωής. Ήρθε η στιγμή να παραδώσω τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά, με την ελπίδα και την ευχή ότι στη διάρκεια αυτών των ετών έχω καταφέρει να τους μεταλαμπαδεύσω το πάθος μου για το σινεμά και την εμπειρία μου στη διοργάνωση ενός διεθνούς ακτινοβολίας φεστιβάλ κινηματογράφου». Οπως σημείωνε ο ίδιος «η καλλιτεχνική του πορεία ξεκίνησε το 1992 όταν διεθνοποιήθηκε το φεστιβάλ, και συνεχίστηκε μέχρι το 1999 όταν ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, ιδρύοντας το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο όταν το 2010 ανέλαβα τη διεύθυνση του θεσμού, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εποχή για τη χώρα».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 24, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κακουργηματικές διώξεις για απιστία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Στο «κάδρο» και ο Γ. Μπουτάρης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator