Δραχμολαγνεία...

0Με τους δραχμολάγνους δεν έχουμε τίποτε. Κάθε χωριό έχει και τον τρελό του, έτσι και όσοι θέλουν την έξοδο από το ευρώ μόνον ως τέτοιοι, συμπαθείς αλλά εκτός τόπου άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εννοούμε όσους πιστεύουν στη δραχμή λόγω ιδεολογίας κι όχι τα λαμόγια με τα εκατομμύρια στο εξωτερικό ή τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές που θα βγάλουν τρελό χρήμα αν επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα.

Για παράδειγμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανήκει σ' εκείνους που όχι από ιδιοτέλεια αλλά μάλλον από έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα και τον κόσμο τούτο, επιλέγουν να μπουν μπροστά στη μάχη για επιστροφή στη δραχμή.

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι τέτοιοι που έχουν συγκεντρωθεί στον ευρύτερο αριστερό χώρο κι ονειρεύονται πως θα σκίσουν τα ευρώ για να έρθουν πίσω τα χιλιάρικα.

Η Λαϊκή Ενότητα έκανε τις τελευταίες ημέρες συνέδριο ανασυγκρότησης αλλά και συνέντευξη τύπου λέγοντας: Δεν είμαστε «δραχμόπληκτοι, δεν έχουμε φετίχ με το εθνικό νόμισμα, αλλά είναι που έχουν μετατρέψει σε δόγμα και θρησκεία το ευρώ, ληστεύοντας τον τόπο και τον λαό.

Εμείς θέλουμε το εθνικό νόμισμα όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε την χώρα από τα μνημόνια και την λιτότητα, για να διαγράψουμε το χρέος, για να προωθήσουμε μια ευρεία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των πιο αδύνατων, για να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες και να θέσουμε σε κίνηση ένα καινοτόμο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της χώρας».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ το ευρώ που κατέχουν οι πολίτες και τα νομικά πρόσωπα μετατρέπονται μέσω των τραπεζών σε εθνικό νόμισμα.

Όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις από την ώρα θέσπισης τους εθνικού νομίσματος θα καταβάλλονται στο εθνικό νόμισμα με βάση τη θεσμοθετημένη ισοτιμία.

Ο συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει 800 ευρώ μισθό καθαρά θα λαμβάνει σύνταξη 800 νέες μονάδες εθνικού νομίσματος.

Με απλά λόγια, οι... αναλυτές του Λαφαζάνη λένε ότι η ισοτιμία ευρώ – δραχμής θα είναι ένα προς ένα όταν ακόμη και το δολάριο δεν έφτασε ποτέ τα τελευταία χρόνια στην απόλυτη ισοτιμία.

Άραγε πόθεν προκύπτει ότι θα πάμε σε τέτοια ισοτιμία; Γιατί αν έχει δίκιο ο Λαφαζάνης τότε τι το θέλουμε το ευρώ, βουρ για τη δραχμή. Άλλωστε, οι Λαφαζανικοί είναι αυτοί που έλεγαν ότι θα μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο και θα αρχίσουν να τυπώνουν όσο χρήμα θέλουν και η ΕΚΤ θα το αποδεχθεί.

Έχουν ανακαλύψει το δραχμόδεντρο οι άνθρωποι, γιατί να τους χαλάσουμε το όνειρο;

Κι αν ο Λαφαζάνης και η παρέα του τα λένε όλα αυτά από άγνοια ή από... μόνιμη άνοια, υπάρχουν πολλοί που τα πιστεύουν. Που είναι σίγουροι δηλαδή ότι 1.000 ευρώ έχεις; 1.000 δραχμές θα έχεις και πάλι και μ' αυτά θα αγοράζεις ό,τι γουστάρεις.

Που πιστεύουν ότι έτσι θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και που την ίδια στιγμή θα πάρει απόφαση η Αθήνα να διαγράψει με μιας το χρέος της και όλοι στον πλανήτη, κυρίως τα κορόιδα που μας δάνεισαν, θα το δεχθούν.

Υπάρχουν όντως άνθρωποι που πιστεύουν ότι το ευρώ είναι αυτό που έφερε την καταστροφή. Πάνω από το 30% των Ελλήνων έχει την άποψη ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή, οπότε γιατί να μην υπάρχουν και οι Λαφαζάνηδες, οι Αλαβάνοι και όλοι οι δραχμολάγνοι να διεκδικούν θέση στην ελληνική βουλή;

Η Ελλάδα έχει μάθει να ζει σε μύθους, γιατί και ο μύθος της ευημερίας με τη δραχμή να μην περάσει στην ελληνική κοινωνία και να απειλεί; Και γιατί η επίσημα εκλεγμένη κυβέρνηση, που έχει κάνει τα πάντα, όπως λέει να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, ταυτόχρονα να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να απομονωθεί η Ελλάδα;

Οξύμωρα όλα αυτά, αλλά μήπως και το γεγονός ότι μας κυβερνούν επικίνδυνοι δεν είναι παράλογο. Και το γεγονός ότι και ο Λαφαζάνης πριν από δύο χρόνια ήταν κορυφαίος υπουργός κι ετοίμαζε εισβολή στην ΤτΕ και σύλληψη Στουρνάρα, μήπως κι αυτό δεν είναι για τους τρελούς του χωριού;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δραχμολαγνεία..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator