Χαμός στη Βουλή με την άρση της ασυλίας της Αυλωνίτου – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση

0


Για δυο ώρες συνεδρίαζε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για το αν θα αποφασίσει την άρση ή όχι της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου για μια υπόθεση του 2012.

Τότε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν ως ερευνήτρια του αντιντόπινγκ και είχε αλληλομηνυθεί με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο, ο οποίος την κατηγόρησε για χειροδικία εναντίον του, καταλογίζοντας πως “τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ”.

Αποτέλεσμα εκείνης την μήνυσης ήταν η κα Αυλωνίτου να οδηγηθεί τότε στο αυτόφωρο και μετά την εκλογή της κ. Αυλωνίτου σε θέση βουλευτή η υπόθεσή της διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας της.

Η κα Αυλωνίτου υποστήριξε σήμερα στην συνεδρίαση ότι η δίωξη σε βάρος της είχε πολιτικά κίνητρα, παρά το γεγονός ότι όταν μηνύθηκε δεν ήταν βουλευτής, ενώ ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της. Στην συνέχεια η κα Αυλωνίτου αποκάλυψε ότι έχει μηνύσει και αυτή τον κ. Χάντζο και πως η μήνυση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί αύριο.

Αυτό «πυροδότησε» την αντιπολίτευση η οποία είπε ότι και μόνο για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της κας Αυλωνίτου.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος, διέκοψε την ψηφοφορία καλώντας την Επιτροπή να εξετάσει αν μπορεί να προστατεύει κάποιους συναδέλφους οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα -πρόταση που έγινε δεκτή από τον κ. Κουράκη, παρά την ΈΝΤΟΝΗ αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Τελικά, η συνεδρίαση αναβλήθηκε χωρίς η επιτροπή να λάβει απόφαση για άρση ή μη της ασυλίας της κ. Αυλωνίτου…
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χαμός στη Βουλή με την άρση της ασυλίας της Αυλωνίτου – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator