Νοθεία και κλοπή στο ρεζερβουάρ στο αέριο κίνησης...

0



Υποφάντης Νίκος

Νοθεία και κλοπή στο ρεζερβουάρ στο αέριο κίνησης...
Απουσία Ελέγχων, ελλιπής εφαρμογή της νομοθεσίας και αύξηση των ειδικών φόρων έχουν αυξήσει την παραβατικότητα στην διακίνηση και την εμπορία του αερίου κίνησης. Το εκτιμώμενο ύψος της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο υγραερίου κίνησης εκτιμάται από παράγοντες της αγοράς  πως ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στις ελάχιστες περιπτώσεις ελέγχων έχει διαπιστωθεί:

· Κλοπή στις αντλίες

· Πώληση υγραερίου χαμηλότερης φορολογίας στα πρατήρια ως υγραερίου κίνησης καθώς εκτιμάται ότι πάνω από το20% του υγραερίου κίνησης που πωλείται  στην Ελλάδα προέρχεται από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας, χαμηλότερου ΕΦΚ, οι οποίες γίνονται παράνομα με αποτέλεσμα τα κυκλώματα να θησαυρίζουν

· Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι κάθε λίτρο υγραερίου θέρμανσης κοστίζει περίπου 0,21 ευρώ φθηνότερα από ένα λίτρο υγραερίου κίνησης. Είναι εύκολα αντιληπτό όπως  αναφέρουν,  ότι το οικονομικό κίνητρο για παραβατική συμπεριφορά μέρους των πρατηρίων είναι τώρα ακόμα πιο ισχυρό.

Συμβουλές για καταναλωτές

Ψωνίστε από τον επαγγελματία που εμπιστεύεστε και από αξιόπιστα σήματα που έχουν συστήματα έλεγχου ποιότητας και ποσότητας.
Προσοχή στις πολύ χαμηλές τιμές! – να είστε υποψιασμένοι σε εξόφθαλμες περιπτώσεις.
Αποδείξεις- να ζητάτε πάντα απόδειξη. Επειδή οι αντλίες του υγραερίου κίνησης δεν εκδίδουν αυτόματα αποδείξεις ΠΡΕΠΕΙ ο καταναλωτής να τη ζητάει. Έτσι ο πρατηριούχος υποχρεούται να δηλώσει το προϊόν που πουλάει και δυσκολεύεται να διακινήσει παράνομες ποσότητες.
Συχνός έλεγχος της μέσης κατανάλωσης ανά χλμ.- έλεγχος πόσων χιλιομέτρων διανύσατε με ένα γέμισμα.
Να μην αλλάζετε πολλά πρατήρια- έτσι έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 16, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νοθεία και κλοπή στο ρεζερβουάρ στο αέριο κίνησης..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator