Το πιο επικίνδυνο θηρίο, είναι το πληγωμένο

0



Του Σάκη Μουμτζή

Είναι διάχυτη η εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε εξωθεσμικές λύσεις γιατί είναι αποδυναμωμένος πολιτικά. Κατακρημνίζεται στις δημοσκοπήσεις, δεν διαθέτει κομματικές οργανώσεις, οι υπουργοί του όπου εμφανίζονται αποδοκιμάζονται, στις συγκεντρώσεις του μαζεύονται 20-25 άτομα. Άρα τι μηχανισμούς θα ενεργοποιήσει, τι κόσμο θα κινητοποιήσει για να επιτύχει τον στόχο του;

Εύλογα ερωτήματα, που δεν λαμβάνουν όμως υπ΄όψη δύο στοιχεία. Πρώτον, για τους κομμουνιστές, δηλαδή τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει τις αποφάσεις, δεν υπάρχει στόχος που οι κομμουνιστές να μην μπορούν να τον πραγματώσουν, εφ΄όσον το θέλουν. Και δεύτερον, το πληγωμένο θηρίο είναι και το πιο επικίνδυνο.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως αν ακολουθήσει την φυσιολογική –νόμιμη οδό που χαρακτηρίζει την φιλελεύθερη αντιπροσωπευτική δημοκρατία, μετά βεβαιότητος, οδηγείται το κόμμα τους όχι στην ήττα, αλλά στην συντριβή. Συνεπώς, ο δρόμος των ομαλών εξελίξεων δεν τους συμφέρει.

Είναι κοινός τόπος, πως η μαρξιστική Αριστερά επιθυμεί την ανατροπή του πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, προκρίνοντας τις μορφές της «άμεσης δημοκρατίας» (ριζοσπαστική Αριστερά) ή έχει ως πρότυπο τις, σοβιετικού τύπου, « λαϊκές δημοκρατίες» (ορθόδοξη, σταλινική αριστερά). Όλες οι εκδοχές της μαρξιστικής Αριστεράς χρησιμοποιούν και επικαλούνται τα πολιτικά δικαιώματα που τους παρέχει απλόχερα η φιλελεύθερη δημοκρατία, για να την ανατρέψουν.

Συνεπώς, όταν διαπιστώνουν πως η συνταγματική ομαλότητα και οι νόμιμες εξελίξεις δεν ανταποκρίνονται στους σχεδιασμούς τους, έχουν κάθε λόγο για να τις παρακάμψουν. Και ο λαός; Η θέληση του; Είναι δυνατόν να παρακαμφθεί και αυτή; Μα φυσικά! Πότε και σε ποιο μέρος του πλανήτη η μαρξιστική Αριστερά σεβάστηκε την λαϊκή βούληση, ενώ βρισκόταν στην εξουσία;Τι έγινε με το δημοψήφισμα του 2015 στην πατρίδα μας; Και αν παγκοσμίως υπάρχουν μια ή δύο εξαιρέσεις, αυτές απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Τι πιο δημοκρατικό από ένα δημοψήφισμα, θα αντιτείνει ο αναγνώστης. Και σε άλλες χώρες διενεργούνται δημοψηφίσματα, κι όμως ουδείς αμφισβήτησε την δημοκρατική δομή του πολιτεύματος τους.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα έγκειται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την προσφυγή στον λαό για να σεβαστεί την θέληση του, αλλά για να επιρρίψει σε αυτόν τις βαρύτατες δικές του ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η ουσία του προβλήματος. Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα εξαιτίας της διακυβέρνησης 2015-2017, κάτι που, επιμελώς, προσπαθούν να κρύψουν οι κυβερνώντες. Είναι αποδεδειγμένο πως η κατάσταση που παρέλαβαν από τους «δωσίλογους», ουδεμία σχέση με την σημερινή κατάντια.

Τα τρία αυτά στοιχεία, δηλαδή, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, η περιφρόνηση της λαϊκής θέλησης και η απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών, αποκλείουν μετά βεβαιότητος, τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Η απώλεια της εξουσίας θα είναι το νέο μεγάλο τραύμα της Ελληνικής Αριστεράς, που δύσκολα θα το ξεπεράσει.

Γι΄αυτό με κάθε τρόπο θα προσπαθήσει να την αποτρέψει. Έτσι, ο εφησυχασμός και η μακαριότητα είναι κακοί σύμβουλοι για τα αστικά πολιτικά κόμματα. Ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Πηγή Liberal

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 27, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πιο επικίνδυνο θηρίο, είναι το πληγωμένο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator