«Σπάμε» το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ! Ευρωπαίοι «πρωταθλητές» στην ανεργία

0Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ καταγράφει η χώρα μας, αυτή τη φορά στον τομέα της ανεργίας, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurοstat, η χώρα μας αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στην ανεργία.

Το οξύμωρο είναι πως ενώ πανευρωπαϊκά το ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται ήταν χαμηλότερο του αναμενομένου, και ανέρχεται σε 8,2% (έναντι 9% το Νοέμβριο), στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό «εκτοξεύθηκε» στο 23%.

Αντίστοιχα, στην Ευρωζώνη, το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 9,6% από 9,7% που ήταν το Νοέμβριο του 2016 και από 10,5%τον Δεκέμβριο του 2015.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο ανησυχητικό στοιχείο της έκθεση, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα της Eurostat, η Ελλάδα διαθέτει και το υψηλότερο ποσοστό των νέων ανέργων (44,2%) ενώ ακολουθούν Ισπανία (42,9%) και Ιταλία (40,1%).

Στις τελευταίες θέσεις με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας βρίσκονται Τσεχία (3,5%) και Γερμανία (3,9%). Συνολικά στις χώρες της Ευρωζώνης οι άνεργοι ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια, αριθμός μειωμένος κατά 121.000 σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Οι νέοι άνεργοι κάτω των 25 ανήλθαν σε 2,957 εκατομμύρια, δηλαδή 88.000 λιγότεροι από τον Νοέμβριο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Σπάμε» το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ! Ευρωπαίοι «πρωταθλητές» στην ανεργία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator